Hava Durumu

Bursa'daki dev merkezde sona gelindi

Bakan Işık, Bursa'ya kurulacak olan Otomotiv Mükemmeliyet Merkezi'nin 4 bin 300 dönümlük arazisinin tahsis ve kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2016 07:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2016 07:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki dev merkezde sona gelindi
Işık, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçesini sundu. 

Yerli oto 2018’de

Işık, bütçe sunumunda yerli Otomobil çalışmalarına da değindi. TÜBİTAK’taki çalışmalar sonucu, 4 farklı prototip araç üretildiğini hatırlatan Işık, yılın sonuna kadar en az 30 adetlik test filosu oluşturmayı, 2018’in haziran ayı gibi aracın tanıtımını yapmayı ve 2020’den önce de seri üretime geçmeyi planladıklarını tekrarladı. Işık, proje kapsamında öncelikle menzili artırılmış elektrikli araç geliştirmeye odaklandıklarını dile getirdi.

BURSA'DAKİ DEV MERKEZDE SONA DOĞRU

Bursa’da Otomotiv Mükemmeliyet Merkezi’nin kurulacağı 4 bin 300 dönüm arazinin tahsis ve kamulaştırma işlemlerini tamamladıklarını, ilk olarak fren test pistinin inşaatına bu yıl içinde başlayacaklarını kaydetti. Işık, yerli dizel motor üretimine yönelik Motor Mükemmeliyet Merkezi kurmak için de Karapınar ve Filyos’ta bu yıl yatırımcılara yer tahsisi yapmayı hedeflediklerini kaydetti. 

Gündem ‘Sanayi 4.0’

Gebze’de 3 milyon metrekare alana kurulacak Bilişim Vadisi’nin, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da önemli teknoloji geliştirme merkezlerinden biri olmaya aday olduğuna işaret eden Işık, vadide altyapı çalışmalarının tamamlandığı 1. etapta 55 bin metrekarelik üst yapı inşaatının da haziran ayında bitirileceğini söyledi.

“Sanayi 4.0” devrimini, yapay zeka, robotik teknolojiler, akıllı üretim sistemleri, 3-D yazıcılar, nesnelerin interneti, büyük veri ve bulut bilişim gibi alanlarda yaşanan gelişmeleri yakından izlediklerini anlatan Işık, 2020’li yıllara damga vuracak yeni nesil sanayi devrimi için hazırlıklara başladıklarını söyledi.

TÜRKSAT 6A yolda

Işık, “İlk milli yer gözlem uydumuz olan GÖKTÜRK 2 ise uzaydaki 3. yılını başarıyla tamamladı. Göktürk 2’yi daha da  geliştirerek, metre altı çözünürlüğe sahip bir yer gözlem uydusu için çalışmalara başladık. Yer gözlem uydularımız için başlattığımız Milli Yer İstasyonu Geliştirme Projesi’ni de 2019’da tamamlayacağız. İlk milli haberleşme uydumuz olacak Türksat 6A’yı da 2020’den önce uzaya fırlatmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.