Hava Durumu

Bursa'daki dev şirkete sürpriz talip

40 yıl önce kamu tarafından kurulan ÇEMAŞ Döküm, Finlandiya'lı dökümcü Componenta'nın Türkiye'deki şirketine talip olduğunu açıkladı. Componenta, 750 milyon cirosu ile Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 131'inci sırada yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki dev şirkete sürpriz talip
ÇEMAŞ Döküm Sanayi A.Ş tarafından KAP'a yapılan açıklamada "Yönetim kurulumuz 15.11.2016 tarihinde yaptığı toplantısında sektörümüzde Türkiye'nin en büyük tesisine sahip Componenta Döküm Sanayi A.Ş. (Comdo)nin satış sürecine dahil olmaya ve öncelikle Orhangazi de kurulu 85 bin metrekare kapalı alana sahip çelik döküm fabrikası ve 11 bin 400 metrekare kapalı alana sahip işleme fabrikası olmak üzere Comdo'nun Manisa da kurulu 9 bin 262 metrekare kapalı alana sahip alüminyum döküm fabrikası ve işleme tesisiyle, 19 bin 671 metrekare kapalı alana sahip alüminyum jant tesislerinin tercihen varlık satışı yöntemiyle satın alınması için gerekli süreci yönetmek üzere yönetim kurulu üyemiz ve Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. Genel Müdürü Sn.Sırrı Gökçen Odyak ve Genel Müdürümüz Sn.Ömer Azak'ın görevlendirilmesine karar vermiştir" denildi.

40 YIL ÖNCE DEVLET KURDU

ÇEMAŞ 40 yıl önce devlet tarafından kuruldu. Şirket daha sonra özelleştirme kapsamına alındı. 21 yıl önce ise Işıklar Holding bünyesine geçti. Hali hazırda şirketin yüzde 76 hissesi USAŞ Holding'e ait. USAŞ Holding'in ortakları arasında ise Rıza Kutlu Işık, Uğur Işık, Tolga Işık gibi isimler yer alıyor.

USAŞ Holding'in dolaylı halka açık kısmı yüzde 69 seviyesinde. Dünya devi Finlandiya'lı Componenta ise 10 yıl kadar önce Koç Grubu'na bağlı Döktaş'ın yüzde 55 hissesini satın almıştı. Componenta Dökümcülük Tic. ve San. A.Ş., Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 131'inci sırada yer alıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.