Hava Durumu

Bursa'daki dijital para vurgununda yeni gelişme

Kocaeli'de, dijital para sistemine yatırım yapma vaadiyle çok sayıda kişinin dolandırıldığı iddiasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2018 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2018 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki dijital para vurgununda yeni gelişme

Alınan bilgiye göre, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kripto para "Turcoin" işleminde kazanç vaadiyle çok sayıda kişinin dolandırıldığı iddiasına ilişkin, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Mali Suçlar Büro Amirliği görevlilerince Kocaeli, Eskişehir ve Bursa illerinde yapılan çalışmalarda 2 şüpheli daha gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu arada, operasyonlar kapsamında şüphelilere ait ikamet, iş yeri ve araçlarda yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve ziynet eşyası, 16 bin 700 avro ve 600 bin lira ile 12 tapu senedi ele geçirildiği öğrenildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kripto para "Turcoin" işleminde kazanç vaadiyle çok sayıda kişinin dolandırıldığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Hipper AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet S. ile ortağı "Turcoin" kripto para birimi kurucusu Sadun K'nın da aralarında bulunduğu 5 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerden Muhammet S. ve ortağı Sadun K. tutuklanmış, diğer zanlılar ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.