Hava Durumu

Bursa'daki doğal gaz faturaları TBMM'ye taşındı!

CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Avukat Nurhayat Altaca Kayışoğlu, gelen yoğun şikayetler üzerine Bursa'daki doğal gaz faturalarında yaşanan artışları meclis gündemine taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2020 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2020 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki doğal gaz faturaları TBMM'ye taşındı!

Her ay değişen ve sürekli artan faturalar yüzünden vatandaşın kombi yakmaktan korkar hale geldiğini belirten CHP'li vekil, hazırladığı soru önergesiyle doğal gazda uygulanan fiyat politikalarını sordu.

Bursalıların şikayetleriyle birlikte vatandaşları doğalgaz kullanmaktan korkar hale getiren faturalardaki artışlar Kayışoğlu tarafından Meclis gündemine taşındı.

Metreküp bazındaki fiyatlandırmalarda yaşanan farklılıklar ve artışlar nedeniyle çok sayıda şikayet aldığını belirten CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa'da yapılan yazılı başvurulara yanıt verilmediği iddiaları üzerine önerge hazırlayarak Meclis Başkanlığına sundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıtlanması istenen önergede şu ifadelere ve sorulara yer verildi:

"Bursa halkına temiz, güvenilir ve konforlu yakıt sunma hedefi ile dağıtım yapan ve 1 milyonu aşkın abonesi olan BURSAGAZ'ın faturalarındaki artış ve farklılıklarla ilgili vatandaşlarımızdan çok sayıda şikayet gelmektedir. Aralık ve Ocak aylarında metreküp bazında değişen fiyatlandırmalarla ilgili bilgilendirilmeyen Bursalılar, yazılı başvurularına da yanıt alamadıklarını ve adeta muhatap bulamadıklarını belirtmektedirler.

Bu bağlamda

Konut ve işyerlerinde kullanılan doğalgazın metreküp fiyatlandırması bütün Türkiye'de aynı mıdır? Yoksa bölgelere göre farklı tarifeler mi uygulanmaktadır?

Doğalgazın metreküp bazında fiyatlandırılmasıyla ilgili yetki, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda mı (EPDK),yoksa dağıtım şirketlerinde midir? Fiyatlandırmayla ilgili doğalgaz dağıtım şirketlerine bir serbestlik tanınmakta mıdır?

Konut ve işyerlerinde kullanılan doğalgazın metreküp bazında fiyatlandırılması hangi kriterlere göre yapılmaktadır?

EPDK, doğalgaz dağıtım şirketlerinin uyguladığı fiyatlandırmayla ilgili olarak yeterli denetim yapmakta mıdır?

Bursa'da faaliyet gösteren ve 1 milyonu aşkın abonesi olan Bursagaz'ın ocak ayında metreküpünü 1776 kuruş olarak faturalandırdığı doğalgazı, şubat ayında 1797 kuruşa çıkarmasının gerekçesi nedir?

Bursagaz kullanıcılarına yansıtılan metreküp bazındaki artışlar olağan mıdır? 2020 Ocak ve Şubat dönemi itibariyle diğer dağıtım şirketlerinin fiyatlandırmasında artış yaşanmış mıdır?

Bir milyonu aşkın aboneden alınan metreküp bazındaki 21 kuruşluk fark, bir fatura dönemi itibariyle toplamda kaç lira etmektedir? Bu paranın tamamı dağıtım şirketine mi kalmaktadır?

Doğalgaz faturalarında yaşanan artışlardan dolayı sözlü ya da yazılı başvurularına yanıt alamayan Bursalılar, şikâyetlerini nereye bildireceklerdir?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.