Hava Durumu

Bursa'daki durak faciasının zanlısından şok sözler

Bursa-Mudanya yolunda geçen yıl ekim ayında 150 promil alkollü bir şekilde kullandığı aracın kontrolden çıkarak servis bekleyenlere çarpması sonucu Serdar Karahan'ın (35) ölümüne, üç kişinin de yaralanmasına sebep olduğu iddia edilen Muhammet E.T'nin yargılanmasına başlandı. Olay gecesi alkollü olduğunu belirten sürücü, “Bir yayaya çarptığımı anlamadım. Çok üzgünüm” dedi. 

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2016 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2016 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki durak faciasının zanlısından şok sözler
Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “taksirli ölüme sebebiyet vermek” suçundan hakkında 3 ile 15 yıl kadar hapis talebiyle dava açılan Muhammet E.T., hakim önüne çıktı.

Duruşmada, kazada hayatını kaybeden fabrika işçisi Serdar Karahan, anne ve babası, kaza sırasında ağır yaralanan eşi Necla Karahan hazır bulundu. Olay günü eşiyle birlikte Mudanya Tirilye’de restorana gittiklerini, yemek yediklerini ifade eden evli ve iki çocuk babası Muhammet E.T., “Yemek sırasında 35’lik rakı içtim. Daha sonra Tirilye’den Mudanya’ya doğru hareket ettim. Güzalyalı lambalarına kadar geldim. Oraya kadar herhangi bir sorun yoktu. Lambalardan sonra yol 3 şeride çıkmakta. Ben orta şeritte gidiyordum. Süratim 70-80 kilometre civarındaydı. Bulunduğum şeritten sağ şeride geçmek isterken eşim sağ şeritteki araç üzerimize geliyor diye bağırdı. O an frene bastım, basmamla birlikte aracın yönü Bursa istikametinden Mudanya istikametine döndü. O sırada sırada sert bir şeye çarptım. Çarptığım yerin üst geçit ayağı olduğunu öğrendim.

Çarpma anında herhangi bir yayaya çarptığımı anlayamadım. Araçtan indiğimde yerde sırt üstü yatan bir kadın gördüm. Kendisine nasıl olduğunu sordum. Gözleri açıktı, ancak bana cevap vermedi. İleride bir adamın daha yattığını gördüm. Hemen o tarafa doğru yöneldim. Yerde yatan erkeğin yüzü koyun gördüm. Olay bu şekilde meydana geldi. Üzgünüm” dedi.

“EŞİMİ GÖZLERİMİN ÖNÜNDE KAYBETTİM”

Kazada ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Necla Karahan (34), “Olay günü eşimle birlikte kazanın meydana geldiği durakta servis bekliyorduk. Eşim beni servise bindirdikten sonra kendisi fabrikanın servisine binecekti. Bulunduğumuz yer aydınlık bir yerdi. Eşimle muhabbet ederken, kafamı kaldırdığımda Bursa istikametine doğru aracın süratli bir sekilde zig zag yaparak geldiğini gördüm. O an eşimle birbirimize bakmamız ile kendimi yerde bulmam bir oldu. Ben sanıktan şikayetçiyim” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının kaza yerinde keşif ve talebinin reddine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme, şahitlerin dinlenmesini, eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.