Hava Durumu

Bursa'daki facia kurbanı kadın, kaza sırasında o kitabı okuyormuş

Bursa'da otobüs kazasında hayatını kaybeden 7 kadın işçiden 43 yaşındaki Güleydan Sezer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Kaza sırasında okuduğu düşünülen ve kapağı açık halde cesedi başında duran Robin Sharma'nın 'Sen ölünce kim ağlar' adlı kitabının bir tesadüf olmadığını iddia eden Sezer'in erkek kardeşi Murat Dalkıran, "Umarım arkasından ağlayan bu kalabalık okuduğu kitaba cevap olmuştur dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2017 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2017 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki facia kurbanı kadın, kaza sırasında o kitabı okuyormuş

Kadınlar Günü öncesi Bursa'nın İnegöl ilçesi yakınlarında Türk Metal Sendikası üyesi kadınları Ankara'daki Kadın Kurultayı'na götüren yolcu otobüsü kontrolden çıkmış, yan yatan otobüsteki 7 kadın işçi hayatını kaybederken 39'u yaralanmıştı. Can pazarının yaşandığı kaza yerinde ölen işçilerden Güleydan Sezer'in cesedinin yanında kapağı açık halde duran kitaba kimse dokunamadı. Kitabın adı görenlerin dikkatini çekti. Robin Sharma'nın 'Sen ölünce kim ağlar' adlı kitabından satırlar okurken kazada can verdiği tahmin edilen Güleydan Sezer'in cansız bedeni morga götürülürken, kitabı kaza yerinde kalmıştı.

14 yaşındaki oğlunu sınıf arkadaşları teselli etti

Yapılan otopsinin adından kadın işçilerin cenazeleri ailelerine teslim edildi. Çalıştığı kablo fabrikasında metot operatörü olarak görev yapan, Yaren (17) ve Eren (14) isimli 2 çocuğu olan Güleydan Sezer'in cenazesi Gülbahçe Mahallesi'ndeki Yenidoğan Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cenaze namazına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın yanı sıra çalıştığı fabrikadan çok sayıda arkadaşı ve ailesi katıldı. Taziyeleri kabul eden eşi Özer Sezer, 14 yaşındaki oğlu Eren Sezer'e sarılarak gözyaşı döktü. Güleydan Sezer'in tabutu önünde gözyaşı döken baba ve oğul güçlükle sakinleştirildi. İlköğretim öğrencisi Eren Sezer'i cenazeye katılan sınıf arkadaşları teselli etti. Talihsiz kadının kardeşleri Murat Dalkıran ve Gülcan Düz de cenaze sırasında gözyaşlarına boğuldu.

Mesude ve Mustafa Dalkıran çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Güleydan Sezer'in 1 yıl önce babasının kanserden öldüğü öğrenildi. Eşi Özer Sezer ile aynı fabrikada çalışan Güleydan Sezer'in ailesi ve işine çok değer verdiğini anlatan erkek kardeşi Murat Dalkıran, "Ablam 27 yıldır aynı iş yerinde çalışıyordu. Çalışmayı çok severdi. Onun kadar işkolik birini hayatım boyunca görmedim. Günü dolmuştu ancak onun kafasında belirlediği bir emeklilik zamanı vardı. Onu bekliyordu. Emekli olduktan sonra tek hayali ailesiyle birlikte bir deniz kasabasına yerleşmek ve orada yaşamaktı. Kitap okumayı çok severdi. Kaza sırasında okuduğu kitap bence kesinlikle tesadüf olamaz. Umarım arkasından gözyaşı döken bu kalabalık okuduğu kitaba cevap olmuştur" diye konuştu.
Güleydan Sezer'in cenazesi Hürriyet Mezarlığına defnedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.