Hava Durumu

Bursa'daki facianın boyutu havadan böyle görüntülendi

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, patlama ve göçüğün meydana geldiği fabrika bölgesi havadan görüntülendi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2017 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki facianın boyutu havadan böyle görüntülendi

Bursa'nın Gürsu ilçesinde bir fabrikada meydana gelen patlama ve göçükte 5 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi de yaralandı. Drone'la çekilen görüntülerde, fabrikada meydana gelen göçük ve kurtarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar görülüyor.

İHA Haber Müdürü Uğur Uslubaş'ın çektiği hava görüntülerinde, dehşet gözler önüne serilirken, enkazın yaklaşık 1 kilometre etrafına saçılan parçalar dikkatlerden kaçmadı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Ali Şahin Ulu, "İçeride ne olup ne bittiğini yerinde inceledikten sonra, teknik bir rapor halinde kamuoyuyla ayrıca paylaşacağız. İlk izlenimimiz, buhar kazanında bir patlama olduğunu görünüyor. Buhar kazanıyla ilgili ihmal var mıdır? Buhar kazanının kontrolleri zamanında yapılmış mıdır? Bununla ilgili yıllık periyodik bakımlar yapılmış mıdır? İşletme sırasında alınması gereken tedbirler alınmış mıdır? Bunların hepsi şu anda ciddi soru işareti. Şunu özetle söylemek mümkün ki, eğer tüm tedbirler alınmış olsaydı böyle bir faciayla karşı karşıya gelmezdik. Buhar kazanlarında basıncın kontrol edilmesi amacıyla basınç ventilleri kullanılır. Bu ventillerin bakımlarının yapılması gerekir. O ventlerin çalışır durumda olması gerekir. Yüksek basınç olduğunda o ventilller basıncı kontrol altında tutarlar. Bu en önemli sebeplerden biri olabilir. Tabi bunların hepsi öngörü. İkinci olarak kazanın periyodik ve işletme kontrollerinin yapılması gerekir. Yani kazan içerisinde kireçlenme var mıydı? Kazan çeperlerinde güçsüzleşme var mıydı, bunların kontrol edilmesi mutlaka gerekir. Bunlar kontrol edilmiş olsaydı böyle bir faciayla karşı karşıya kalmazdık" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.