Hava Durumu

Bursa'daki iki fabrikada Şişecam işçileri greve başladı

Cam İşverenleri Sendikası ile Kristal-İş Sendikası arasında toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Türkiye genelinde 5 bin 800 cam işçisi greve başladı. Yenişehir’de kurulu bulunan Trakya Cam ve Anadolu Cam’da çalışan toplam bin 200 civarında işçi de, sendikanın aldığı karar üzerine greve başladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2014 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2014 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki iki fabrikada Şişecam işçileri greve başladı

İşçiler sabah 08:30’da fabrikaların önünde toplanarak topluca Atatürk anıtına yürüdü. Burada yapılan konuşmalarda Kristal İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ali Şıracı, grev kararının kolay alınmadığını belirterek, “Biz iş verene işçinin sabrını sınamayın diye çok söyledik. Emeğimizin karşılığını istiyoruz, sadaka istemiyoruz. İnşallah bu grev bizim istediğimiz sonuçlar alınana kadar devam edecek” dedi.

Daha sonra söz alan Türk İş 8. Bölge temsilcisi Sabri Özdemir, “Hakkımızı aramak için grev kararı aldık. Ucu nereye kadar giderse gitsin, hakkımızı almadan bu yoldan dönmeyeceğiz. Bizim bizden başka dostumuz yok. Şişe Cam çok güçlü bir kuruluş, sizin hakkınızı vermek zorunda. Bu greve Yenişehir halkı da sahip çıkmalı” diye konuştu.

Kristal-İş Genel Merkez yöneticisi İbrahim Öz ise yaptığı konuşmada, sözleşmenin masada bitmesi için çok çaba harcadıklarını belirterek, “Ancak iş veren bize hiç olumlu yaklaşmadı. Bugün itibarı ile 10 cam fabrikasında toplam 5 bin 800 arkadaşımız ile greve gittik. Şişe Cam dünyanın en büyük cam kuruluşlarından birisi. İş veren, yaptığı açıklamalarda sürekli elde ettiği karı açıklıyor. Ancak iş işçiye vermeye gelince hakkını vermiyor. Bizim sayemizde dünya devi olan Şişe Cam bizim hakkımızı da vermek zorunda. Bizim tek derdimiz insan gibi yaşamak ve ailelerimizi iyi geçindirebilmek. Haklarımızı alana kadar bu grev sürecek” dedi.

Yapılan konuşmaların ve çekilen halayların ardından işçiler topluca fabrika önüne gitti. Cam işçisinin grevine Türk-İş’e bağlı sendikalar ve siyasi partiler de destek verdi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.