Hava Durumu

Bursa'daki kan davası cinayetinde karar çıktı

MUŞ'ta 50 yıl önce işlenen cinayet nedeniyle güdüldüğü iddia edilen kan davası sonucu, 2008 yılında Bursa'da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren inşaat işçisi 39 yaşındaki Turgut Taşdemir cinayetiyle ilgili davada 5 yıl sonra karar çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2013 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2013 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki kan davası cinayetinde karar çıktı

3'ü tutuklu 7 sanıklı davada mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar 44 yaşındaki İlhan Kandemir ile 48 yaşındaki Sertif Kandemir’e ağırlaştırılmış ömürboyu hapis, diğer tutuklu sanık 35 yaşındaki Yusuf Akbalık’a ise 20 yıl hapis cezası verdi. Davanın tutuksuz 4 sanığı ise beraat etti.

Bursa’da inşaat işçisi Turgut Taşdemir, 2007 yılının kasım ayında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandı. Mudanya Yolu üzerinde durdurduğu bir araca binerek yaralı halde polis merkezine giden Taşdemir, aralarında kan davası bulunan sanıklar hakkında şikayetçi oldu. Olay yerinde yapılan incelemede 12 boş kovan bulunurken, yaralama olayını gerçekleştirdikleri iddia edilen Abdurrahman Balta (47), Sertif Kandemir (47), İlamettin Kandemir (55) ve Gıyasettin Balta (59) tutuklandı. Sanıklar hakkında Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Kan gütme saikiyle öldürmeye teşebbüs' suçundan dava açıldı. Tutuklanan sanıklar, devam eden yargılama sürecinde tahliye edildi.

İKİNCİ SALDIRIDA ÖLDÜRDÜLER

Olaydan 8 ay sonra, merkez Osmangazi İlçesi Zekai Gümüşdiş Mahallesi Adalı Sokak üzerinde yürüyerek evine giden Taşdemir'e, 16 GA 454 plakalı otomobilden ateş açıldı. Evine yaklaşık 200 metrelik mesafede vurulan Taşdemir yaşamını yitirdi. Olay yerinden kaçan saldırganların peşine düşen polis ekipleri, otomobili İzmir Yolu üzerinde durdurdu. Araçtan inen Yusuf Akbalık yakalanırken, diğer 2 kişi ise kaçarak uzaklaştı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Akbalık, İlhan Kandemir’in maktul Turgut Taşdemir’i öldürmesi karşılığında kendisine ev verme vaadinde bulunduğunu, ancak teklifi kabul etmediğini söyledi. Akbalık, "İlhan Kandemir yolda yürürken beni aracına aldı. Telefon ile konuşuyordu. Telefondaki kişiye, 'abi vurdum. İş tamam' dedi. Bu konuşmalardan, benden öldürmelerini istedikleri kişiyi vurduğunu anladım. 'Beni neden bulaştırdınız bu işe diyerek' araçtan inmek istedim. Onlar da indirdikleri anda polislere yakalandım" dedi.

ÖLDÜRÜLME NEDENİ, DOĞUMUNDAN 11 YIL ÖNCE İŞLENEN CİNAYET

Polis ekiplerinin incelemeleri sonucu, cinayeti işlediği iddia edilen İlhan Kandemir ile kendisine yardımcı olmakla suçlanan Ahmet Akbalık ve Sertif Kandemir yakalandı. Mahkemeye çıkartılan 3 şüpheli tutuklandı. Muş doğumlu olan ve köylerinde 50 yıl önce  işlenen faili belli olmayan bir cinayetten, akrabalarının sorumlu tutulması nedeniyle öldürüldüğü iddia edilen Taşdemir’in cenazesi, yapılan otopsinin ardından toprağa verildi.

YARGILAMA 5 YIL SÜRDÜ

Turgut Taşdemir'in öldürüldüğü cinayet dosyası, Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen yaralama davası ile birleştirildi. 3'ü tutuklu 7 sanığın 5 yıl süren yargılanması dün tamamlandı. Tutuklu sanıkların hazır bulunduğu son duruşmaya tutuksuz 4 sanık  gelmedi.

Mahkeme heyeti, son savunmalarında suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanıklardan İlhan Kandemir ile akrabası olan Sertif Kandemir'i 'Kan gütme saikiyle adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, '6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet' suçundan da 1’er yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer tutuklu sanık Yusuf Akbalık ise 'Kan gütme saikiyle adam öldürmeye iştirak' suçundan 20 yıl hapis ile cezalandırıldı. Aynı davada tutuksuz yargılanan Abdurrahman Balta, İlamettin Kandemir, Gıyasettin Balta ve Ahmet Akbalık ise beraat etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.