Hava Durumu

Bursa'daki kan donduran cinayetin duruşmasında ortalık karıştı

Bursa’da, liseli torununun sevgilisini bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 65 yaşındaki sanığın duruşmasında yine gerginlik yaşandı. Maktul yakınlarından biri, şahide tepki gösterince, duruşma salonundan atıldı. 2 gün sonra ölen oğlunun doğum günü olduğunu ifade eden anne ise, “Ben bu sanığın çocuğumu öldürdüğünü düşünmüyorum. Olayın ardındaki sır perdesi aralansın” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2014 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2014 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki kan donduran cinayetin duruşmasında ortalık karıştı

1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “kasten adam öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen 65 yaşındaki H.A.’nın yargılanmasına devam edildi. 8 Ocak’ta meydana gelen olayda, Bursa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencisi olan torunu N.K. (17) ile evlenmeyi düşündükleri iddia edilen 23 yaşındaki A.G.’yi çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürmekle suçlanan tutuklu anneanne H.A., mahkemeye ibraz edilen torununun tatil günlüğünün kendisine verilmesini istedi.

Mahkeme, bu celsede, sanığın kızının kiracı olarak oturduğu evin sahibi N.T.’yi şahit olarak dinledi. İşten geldikten sonra sesler duyduğunu anlatan N.T.’nin ifadesi maktul yakınlarının tepkisiyle kesildi. Maktulün ağabeyi K.G, “Sen nasıl yaralı bir adamın yüzüne basarsın” diyerek şahide tepki gösterince, polisler tarafından duruşma salonundan dışarı atıldı.

Tekrar söz alan şahit N.T. ise, maktulün yüzüne ayağı ile basmasının söz konusu olmadığını ifade ederek, “O kişi ben değilim. Ortada ölen bir genç var. Olayın aydınlatılması için buraya gelip ifademi verdim. Beni başka biriyle karıştırıyorlar” diye konuştu.

“BU SANIĞIN OĞLUMU ÖLDÜRDÜĞÜNÜ DÜŞÜNMÜYORUM”

Duruşmaya müşteki olarak katılan anne N.G. (49), “Oğlumun cuma günü doğum günü. Acımız büyük. Onun bu gününü kutlamak verken yavrum kara toprak altında yatıyor. Oğlumu öldüren kişinin bu sanık olduğunu düşünmüyorum. Sanığın torunu geçtiğimiz günlerde benim kızıma sosyal paylaşım sitesinde olayı tüm çıplaklığıyla anlatmış. Sanığın komşuları yaralanan oğlumun yüzüne vurmuş. Bu insanlığa sığar mı? Olay aydınlatılsın. Kızım şahit olarak dinlensin” diye konuştu.

Bunun üzerine mahkeme, maktulün kız kardeşi N.G.’yi şahit olarak dinledi. İlk duruşmadan sonra N.K.’nin, ağabeyinin öldürülmesi olayıyla alakalı kendisine facebooktan mesaj attığını ifade ederek, “Ağabeyim yerde yatarken komşuları yüzüne basmış. Bana bunları yazdı. Yazışmaların çıktısını alıp mahkemenize ibraz edeceğim” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, şahit N.G.’nin cep telefonundaki facebook yazışmalarını inceledi.

Bu arada maktul yakınlarından biri ise, N.K.’nin akrabaları olan maktul ile ilişkisinin kendi isteğiyle olduğunu ifade ederek, N.K.’nin evden kaçtıktan sonra tuttuğu günlüğü mahkeme heyetine teslim etti. Bunu gören yaşlı sanık ise, o günlüğün torununa ait olduğunu ifade ederek, kendisine teslim edilmesini talep etti.
Mahkeme heyeti, günlüğe incelemek üzere el koydu. Ayrıca sosyal paylaşım sitesindeki yazışmaların IP'lerinin belirlenmesi için Emniyet Müdürlüğü Bilişim Şuçlar Şube Müdürlüğü’ne yazı yazılmasına karar verildi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı eksiklerin giderilmesi için erteledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.