Hava Durumu

Bursa'daki kanlı asker eğlencesi sanıkları hakim karşısında

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, asker eğlencesinde çıkan ve bir gencin öldüğü, biri ağır 3 kişinin yaralandığı kavganın sanıklarının yargılanmasına devam edildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2016 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2016 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki kanlı asker eğlencesi sanıkları hakim karşısında
11 Nisan 2015 tarihinde meydana gelen olayda, askere gidecek 20 yaşındaki Onur K. için düzenlenen asker eğlencesinde kavga çıkmış, yaklaşık 100 kişilik grubun karıştığı kavgada bir kişi ölmüş, biri ağır 3 kişi de yaralanmıştı. Kavgaya karıştıkları belirlenen 16 kişi gözaltına alınarak olaydan bir gün sonra adliyeye çıkarılmıştı. Mahkeme 16 sanıktan 9’unu tutuklamış, tutuklanarak cezaevine gönderilen 9 gençten 8’i daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Biri tutuklu 16 sanığın İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması sürüyor. Sanıklar dün saat 10.00’da ikinci kez hakim karşısına çıktı. Öldürme ve yaralama suçundan yargılanan tutuklu sanık İbrahim B. ilk duruşmada, “Eğlence sırasında oyun oynamaya kalktık. Biz oyun oynarken Adem Kacır oturuyordu. O sırada bize doğru küfretmeye başladı. Oyunu bırakıp araca doğru yöneldim. 5 dakika sonra kavga çıktı. Melih’in yaralandığını gördüm. Adem’in elinden bıçağı almaya çalışanlar oldu. Adem elindeki bıçağı sağa sola savuruyordu. Ben de o sırada üzerimde bulunan bıçakla kendimi korumak için sağa sola sallıyordum. O sırada yere düştüm ve başıma çok yakın mesafeden kuru sıkı silahla ateş edildi. O sırada şoka girdim ve bıçağı salladım” şeklinde ifade vermişti.

Mahkeme heyeti, öldürülen Adem Kacır’ın otopsi raporu, ölüm muayenesi ve tutanağın Bursa Adli Tıp Kurumu'ndan alınması için duruşmayı 17 Mart’a erteledi. Tutuklu sanık İbrahim B.’nin ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.