Hava Durumu

Bursa'daki kanlı olayda flaş gelişme!

Bursa’da ‘TIR garajı cinayeti’ ile ilgili hakkında yakalanma kararı bulunan 1 kişi çıkarıldığı mahkeme tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki kanlı olayda flaş gelişme!
Yıldırım Otosansit TIR Garajı'nda geçen yıl aralık ayında kamyonların karıştığı hasarlı kazanın ardından iki aile arasında çıkan tartışma güçlükle yatıştırılmış, olaydan 1 hafta sonra Yöndem ailesinin işlettiği çay ocağına kalabalık grup halinde gelen Yaman ailesinin fertleri ile karşı taraf arasında kavga çıkmıştı. 

Tabanca, bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgada göğsünden tabancayla vurulan İbrahim Yaman kaldırıldığı hastanede ölmüş, çay ocağı işleten Ü.Y., İ.Y., M.Y., Z.Y., ve E.Y., ile nakliyecilik yapan B.Y. ve C.Y. yaralanmıştı. 

Polis 6 kişiyi gözaltına almış, mahkemeye sevk edilen şüphelilerden S.Y., ile E.Y., ‘adam öldürmek’ suçundan tutuklanmıştı. Güvenlik kamerası görüntülerini de izleyen savcılık, S.Y. ve E.Y. hakkında ‘adam öldürmek’ suçlarından müebbet hapis, tutuksuz 16 sanık hakkında ise ‘yaralama’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçlarından 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açmıştı.

Davanın duruşması Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Olayla alakalı aranması bulunan Z.Y., mahkemeye geldi. Olayı anlatan Z.Y., “Ben olay yerine daha sonra gittim. Ben yerden bir şeyler aldım. Ne aldığımı hatırlamıyorum. O sırada birisi kafama vurdu. Ben kimseye ateş etmedim. İbrahim Yaman’ın öldüğünü hatırlamıyorum. Bu olaydan 3 gün önce bir araç babama çarpmış. Kamyoncu genç babama vurmaya kalkmış ve İbrahim Yaman bizimkilere küfür etmiş.Kavga öyle başlamış. Biz diğer çay ocağında barış beklerken, İbrahim Yaman bizimkilere saldırmış. Kavga olayının olduğu yerde sesler duyduk. Bir çocuk, ‘sizinkileri öldürüyorlar’ diye bağırdıktan sonra biz gittik” dedi.

Mahkeme heyeti, olayla alakalı yakalanması bulunan Z.Y.’yi ifadesinin ardından serbest bıraktı. Diğer 2 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.