Hava Durumu

Bursa'daki köpek katliamında flaş gelişme...3 gözaltı

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde 84 köpeğin öldürülmesiyle ilgili faillere jandarma ekipleri ulaştı. Jandarma köpekleri İnegöl'de öldürüp Yenişehir'in Çamönü köyüne attığı öne sürülen 3 kişiyi gözaltına aldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki köpek katliamında flaş gelişme...3 gözaltı
Valiliğin talimatıyla olayı soruşturan ekipler faillere ulaştı. İnegöl'de öldürülen köpeklerin Bilecik yolundaki Çamönü köyüne atıldığı belirlendi. Jandarma ekipleri olayla ilgisi olduğu öne sürülen 3 kişiyi gözaltına aldı. Yenişehir Belediye Başkanı ve Kaymakamının olayla ilgili açıklama yapacağı öğrenildi.

Öte yandan Bursa Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta, Yenişehir'de 84 köpeğin ölü bulunmasıyla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığını söyleyerek, "Burada toplu bir itlaf, toplu bir katliam yok. Bir ihmal var" dedi.

Bursa Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta, Yenişehir’de ölü bulunan köpeklerle ilgili açıklama yaptı. Bu duruma katliam demenin doğru olmadığını açıklayan Usta, “Son zamanlarda ulusal ve yerel basında, kış şartlarının ağırlaşması, karın yoğun gelmesinden dolayı başı boş köpeklerin olduğu ve bunların çocukları tehlikeye düşürdüğü, insanlara zarar verdiği gibi haberler çıkmıştı. Bu anlamda sahipsiz köpekler belediyelerimiz tarafından toplanıp, bakım merkezlerine alınmıştı. Geçen bize bir haber ulaştı, Bilecik-Yenişehir yolu kenarında Yenişehir'e bağlı Çamönü köyüne 1 kilometre mevkide yüze yakın köpeğin bulunduğu, bunların 84 tanesinin ölü olduğu, 16 tanesinin yarı baygın olduğu ile ilgili elimize bilgi geçti. Yenişehir Kaymakamlığımız olaya müdahale etti. Araştırmalarda bulunduk bunların neden olabileceği konusunda. Netice olarak yaptığımız araştırmada, kulak küpelerinden dolayı İnegöl hayvan barınağından olduğu bilgisi bize ulaştı. Burada toplu bir itlaf, toplu bir katliam yok. İnsan bir cinayet işlediği konusunda ortada bir delil bırakmaz. Sonuçta o köpeklerin hepsinin kulaklarında ait olduğu yeri gösterir küpeler var. İnsanlar bunu bu amaçlı yapmış olsa, bu şekilde bırakmazlar. Olay şu, bu sahipsiz köpekler İnegöl Belediyemiz tarafından toplanıyor. Bunların bakımları, tedavileri yapılıyor. Sağlık şartları sağlandıktan, kısırlaştırma işlemi yapılıp, sonra araziye tekrar bırakılıyorlar. Ama orada artık ihmal olduğunu düşünüyoruz. Kesinlikle katliam, telef etmek, toplu öldürmek gibi bir durum yok. Bunları taşıyarak arazide yol kenarına bıraktıklarında ne olduğunu araştırıyor arkadaşlarımız. Havasızlıktan olduğu ihtimali üzerinde duruluyor. Bir ihmal var, belki de onları daha nezih şartlarda taşımak lazımdı veya bu işlemlerden sonra bir müddet bir yerde gözetim altında tutup, ondan sonra araziye bırakmak gerekirdi, bunları bilemiyoruz” diye konuştu.

Yarı baygın bulunan köpeklerin tedavi altına alındığını anlatan Usta, “Yarı baygın olarak bulunan köpeklerin, Yenişehir Hayvan Barınağı'nda tedavi altına alındığı tarafımıza bildirildi. Biz yine de emin olmak için bunların numunelerini Tarım İl Müdürlüğümüz kanalı ile aldık ve Gebze Veteriner Araştırma Enstitüsü'ne gönderdik. Sonuçlarını kamuoyuyla yine paylaşacağız. 5199 Hayvan Hakları Koruma Kanunu'na göre işlem yapıyoruz, cezai işlem yapıyoruz, disiplin işlemi yapıyoruz. Jandarma bununla ilgili gerekli kontrolleri yapıyor” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.