Hava Durumu

Bursa'daki korkunç cinayetin zanlısı suskunluğunu bozdu

Bursa’da bir kişinin öldüğü kavgayla ilgili davada hakkında müebbet hapis cezası istenen Adem T., “Serdar Aktaş, Birol’a saldırıyor ve çoğul küfürler ediyordu. Bize bu şekilde hareket ve saldırıda bulunan Serdar Aktaş’a ateş ettim. Öldürme kastım yoktu, pişmanım” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki korkunç cinayetin zanlısı suskunluğunu bozdu
Olay, 27 Haziran Pazartesi akşamı merkez Osmangazi ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ömer D. husumetlisi olan Birol H. ile kavga etmeye başladı. Bu sırada kavgaya dahil olan Serdar Aktaş, Adem T.'nin ateşlediği silahtan çıktığı iddia edilen kurşunla yaralanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından gözaltına alınan Adem T. tutuklandı. Birol H. ise yaklaşık 1 ay sonra polisten kaçarken girdiği çatışma sonucunda yakalandı. 


(Serdar AKTAŞ)

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Birol H. hakkında ‘cinayeti azmettirmek’, Adem T. hakkında ise ‘kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası isteniyor. Duruşmaya tutuklu 2 sanık, tutuksuz yargılanan Muhammed B., müşteki ile sanık yakınları ve avukatları katıldı.

Duruşmada konuşan Birol H., "Sokakta yürürken Ömer D.'nin babası Fevzi D. ile karşılaştık. Bu sırada karşı taraftan 3 araç geldi. Fevzi D.'nin yanında duran araçtan inen kişiler benim üzerime doğru koştular. 2-3 el silah sesi duydum ama nereden atıldığı görmedim. Ömer D., araçtan iner inmez benim boğazıma sarıldı. Bu sırada sağ tarafımdan av tüfeği ile atılan bir ses duydum. Ömer ikinci kez boğazıma sarılmaya kalkışınca arkamdan bir silah daha patladı. O sırada Ömer yaralandı ve bu sefer Serdar Aktaş boğazıma sarıldı. Ben de iki elimle Serdar’ın bana yaptığı hamleyi yatıştırmaya çalıştım. Arkamdan yine silah sesi geldi. Silahın bana mı, yoksa saldırganlara mı atıldığını bilmiyorum” dedi.

Adem T.’nin yanında çalıştığını ifade eden Birol H., “Adem T. benim elemanımdır. Olay sırasında orada olup olmadığını bilmiyorum. Adem T.’ye karşı benim suç işlemeye azmettirmem olmamıştır” diye konuştu.

Olayı anlatan Adem T. ise şöyle konuştu:

“Birol H.'nin yanına doğru gittim. Birol H.'ye 5 metre mesafede yaklaşmıştım. O sırada fren sesleri duydum. 2-3 araçtan elleri silahlı bir çok kişi indi. Yeşil giyimli birisi bizim bulunduğumuz yer av tüfeğiyle ateş etmeye başladı. Bu sırada 2 kişi patronum Birol’a saldırdı. Saldıranların elinde bir şey olduğunu görmedim. Ben de bu olayların üzerine bize doğru ateş edenlere 2-3 el ateş ettim. Bu sırada Serdar Aktaş, Birol’a saldırıyor ve çoğul küfürler ediyordu. Bize bu şekilde hareket ve saldırıda bulunan Serdar Aktaş’a ateş ettim. Öldürme kastım yoktu, pişmanım."

Ölen Serdar Aktaş’ın eşi Tülay Aktaş, kocasının ölümüne sebebiyet veren sanıkların hiçbirinden şikayetçi olmadığını söyledi. Serdar Aktaş'ın duruşmaya katılan ağabeyleri İbrahim ile Yavuz ve babası İbrahim Aktaş ise sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi. Mahkeme heyeti, ifadelerin Bursa Devlet Hastanesine Birol H.'nin evraklarının gönderilmesi için yazılan müzekkerenin tekidine geldiğinden Bursa Adli Tıp Kurumu’ndan kati raporunun aldırılmasına, sanıkların tutukluluk halinin devamına, şahitlerin dinlemesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.