Hava Durumu

Bursa'daki korkutan hastane yangınında her şey normale döndü

Bursa'da daha evvel çıkan yangında 8 kişinin hayatını kaybettiği Şevket Yılmaz Hastanesi'nde yine yangın paniği yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2018 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2018 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki korkutan hastane yangınında her şey normale döndü

Bursa'da daha evvel çıkan yangında 8 kişinin hayatını kaybettiği Şevket Yılmaz Hastanesi'nde akşam saatlerinde çıkan yangın bu defa ucuz atlatıldı. Otomatik yangın söndürme sistemi sayesinde yangın kısa sürede söndürüldü.
Bu esnada acil serviste yeşil ve kırmızı alanda tedavi olmayı bekleyen hastalar, yangın söndürme kimyasalından etkilendi. Olay yerine gelen 112 ekipleri, etkilenen hastaları ambulanslarla aynı hastanenin diğer bölümlerine nakletti.

Söndürme kimyasalından etkilenen acildeki hastalar 112 ekiplerince başka bölümlere nakledildi. Yaşanan paniğin ve yangına müdahalenin ardından bir saat içinde hastanede hizmet tekrar normale döndü.
Edinilen bilgiye göre, 26 Mayıs 2009 tarihinde çıkan yangındaki 8 kişinin hayatını kaybettiği Şevket Yılmaz Hastanesi'nin eksi ikinci katındaki MR odasında yangın çıktı. 18.45 sıralarında panodan sıçrayan kıvılcımdan kaynaklandığı öğrenilen yangın paniğe sebep oldu. Otomatik yangın söndürme sistemi hemen devreye girdi. Yangın kısa sürede söndü.

Yaklaşık bir saat sonra hastanedeki işleyişin normale dönmesiyle acil servis hastaları yeniden tedavi için acile getirildi

Panik esnasında yoğun bakım ya da servislerde elektrik kesintisi ve tedavi aksaması olmadı. Bölgeye itfaiye ve Sağlık Bakanlığı UMKE ekipleri intikal etti. Bir saat sonra hastanede hizmet normale döndü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.