Hava Durumu

Bursa'daki kuş cennetinin sahibine büyük tuzak

BURSA’nın Karacabey İlçesi'ne bağlı Uluabat Köyü yanındaki Uluabat Kuş Cennetinin sahibi 75 yaşındaki Mustafa Bilgiç, dolandırıcıların tuzağına düştü. Bilgiç, telefonla arayan kişilerin hesabına 5 bin TL gönderdikten sonra dolandırıldığını anladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2013 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2013 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki kuş cennetinin sahibine büyük tuzak

Uluabat Kuş Cenneti sahibi Mustafa Bilgiç’i telefonla arayan dolandırıcılar, banka hesabından terör örgütüne para aktarıldığını söylediler. Gizli bir operasyon yürüttüklerini anlatan dolandırıcılar, kimseye bir şey demeden ve işlem tamamlanana kadar telefonunu kapatmadan verdikleri hesaba havale yapmasını istediler. Gizli bir işi olduğunu söyleyerek evden ayrılan Bilgiç, özel bir bankadan 5 bin lira havale yaptı. Banka görevlisinin şüphelenerek kime havale yaptığını sormasına karşın, kardeşine para gönderdiğini söyleyen Bilgiç, dolandırıldığını kısa süre sonra anladı. Durumu polise bildiren Mustafa Bilgiç’le birlikte bankaya gelen polis ekibi, havalenin Adana’daki bir kredi kartı hesabına geçtiği bilgisini aldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yetkililer hiç bir operasyon için vatandaştan para istenmesinin söz konusu olmadığını hatırlatarak, dolandırıcıların tuzağına dikkat çektiler.

Mustafa Bilgiç, Uluabat Köyü yanında bulunan ve 39 yıldan bu yana faaliyet gösteren, her yıl binlerce göçmen kuşa ev sahipliği yapan Uluabat Kuş Cenneti’ni geçtiğimiz günlerde satmayı düşündüğünü açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.