Hava Durumu

Bursa'daki o cezaevi fabrika gibi çalışıyor!

Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlüler ceza infaz kurumunda bulunan 5 farklı atölyede çalışarak maddi ve manevi kazanç sağlıyor. Buradaki hükümlülerin en büyük tesellisi ise kendileri olmasa bile el emeklerinin özgür olması...

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2017 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2017 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki o cezaevi fabrika gibi çalışıyor!

Derya DEMİR'in haberi...

Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun bir hapishane olduğunu bilmeyenler ilk görüşte orayı fabrika zannediyor. Çünkü bu ceza infaz kurumu aynı zamanda Gemlik İşyurdu Müdürlüğü olarak faaliyet gösteriyor ve 5 farklı sektörde hükümlüler hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyor. Mobilya, tekstil, döşeme ve hizmet iş kollarında hizmet veren hükümlüler 7,5 saat boyunca çalışıyor. Ceza infaz kurumunda bulunan 500 hükümlünün 322'si sigortalı olarak çalışıyor. Genellikle kamu kurumlarının işlerini yapan hükümlüler, hastanelerde kullanılan önlüklerden tutun da okul sıralarına kadar pek çok ürün imal ediyor. Aynı zamanda bu hükümlüler Halk Eğitim Müdürlüğü'nün verdiği eğitimler ile sertifika sahibi oluyor.

"BİZİ AYAKTA TUTTU"

Hükümlülerin tutuklu kaldığı süre boyunca öğrendikleri en büyük şey sabır olmuş. Atölyede çalışan A.K. "Bu açılan atölyeler ile buradaki boşluklarımızı doldurabiliyoruz. Burada meslek edinme fırsatı bulduk. Bu meslekler bize dışarıda fayda sağlayacak. Dışarıda da bu işleri yürütme fırsatımızın olduğunu düşünüyorum. Bizi burada ayakta tutan şey bu edindiğimiz meslekler, bir de yaptığımız şeylerin faydalı olduğunu bilmek" diye konuştu.

Kurumda bazı hükümlüler var ki atölyedeki işleri hapishaneye girmeden önce bildiği için hükümlü arkadaşlarına da öğretiyor. Bunlardan biri de Z.K. Z.K, "Dışarıda bildiğim işi burada devam ettirdim. Burada koltukların tamirlerini yapıyoruz, yeniden döşüyoruz. Bu işi buradaki arkadaşlarıma öğretiyorum bu da bana mutluluk veriyor" dedi.

TEŞEKKÜR İLE GELEN MUTLULUK

Hükümlülere bu atölyeler en çok da özgüvenli olmayı öğretmiş. Belediyelere kameriye, okullara sıra-masa yaptıklarını anlatan C.D, "Buraya geldiğimde bu yaptığım işlerin hiçbirinden anlamıyordum. Ancak bir hafta içerisinde buradaki teknisyenimizden işi öğrendim. Bu da bana bireysel olarak neler yapabileceğimi öğretti. Dışarıdan zor görülen, ben yapamam dediğim işlerin ne kadar kolay yapılabileceğini anladım. Bize mutluluk veren en güzel olay ise yaptığımız sıraların, masaların faydalı olduğunu bilmek. Geçtiğimiz ay İnegöl'de bir okula sıra, masa yapıp yollamıştık. Oradaki öğrenciler de bize teşekkür etmek için fotoğraf yollamış. Bu da bizi çok mutlu etti. Ve bu ufacık teşekkür daha büyük işler yapmamıza yol açtı. Biz özgür değiliz ama el emeklerimiz özgür, bu da bize teselli oluyor " dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.