Hava Durumu

Bursa'daki öğrencilerin kek yarışı!

BURSA'nın Merkez Yıldırım İlçesi'ndeki Yıldırımbeyazıd İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yönetimi, öğrencilerin okula geç gelmesini engellemek için 'Erken Gel Keki Al' uygulaması başlattı. Öğretmenler öğrencilere kendi elleriyle okul aile birliğinin satın aldığı kek ve meyve suyunu dağıtırken, öğrenciler de keki kapmak için yarışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2013 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2013 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki öğrencilerin kek yarışı!

Yıldırım İlçesi’nde eğitim öğretim veren Yıldırımbeyazıd İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Gelişim ekibi, bin kişilik okulda öğrencilerin sabah okula isteyerek gelmediğini ve geç geldiğini tespit etti. Çözüm yolları arayan öğretmenler, öğrencilerin okula geç gelmesini engellemek için yeni bir yöntem uygulamaya karar verdi. Okul Aile Birliği’nin bütçesi ile 'Erken Gel Keki Al' kampanyası başlatan öğretmenler, okula erken gelen öğrencileri kek ve meyve suyu ile ödüllendirmeye başladı. Okulda bu uygulama ile karşılaşan öğrenciler ilk başta şaşırsalar da, keki kapmak için okula daha erken gelmeye başladı.

SONUÇ OLUMLU

Bir haftadır devam eden uygulamanın öğrenciler üzerinde farkını gördüklerini belirten Okul Müdürü Celal Ulusoy şunları söyledi:"Öğrencilerin okula geç kalmasını engellemek veğ okulla öğrenci arasında bağ kurmayı amaçlıyoruz. Okulumuzdaki bin öğrenciden ilk gelen 300’üne öğretmenlerimiz kendi eliyle kek ve meyve suyu dağıtıyor. Olumlu sonuçlarını anlaya başladık. Birkaç günde geç kalma oranı düştü. Hedefimiz sadece geç kalmak değil, kahvaltısını yapamayan öğrencilerimizin ilk derse daha mutlu ve huzurlu girmesini istiyoruz."

İlerleyen günlerde uygulamayı tüm hafta boyunca yapmayı hedeflediklerini belirten Ulusoy, eğitim öğretimin kalitesini arttırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Öğretmenlerinin elinden kek almanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler de, uygulamadan memnun olduklarını ve her gün olmasını istediklerini söylediler.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.