Hava Durumu

Bursa'daki otobüs faciasında ortaya çıkan dram kahretti

Bursa'da Uludağ yolu üzerinde bir otobüsün uçuruma yuvarlanması sonucu kazada hayatını kaybeden 4 kişi Karacabey'de toprağa verildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2014 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2014 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki otobüs faciasında ortaya çıkan dram kahretti

Bursa’da dün meydana gelen otobüs faciasında hayatlarını kaybeden 4 kişi Karacabey ilçesinde toprağa verildi. Karacabey Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir otomotiv yan sanayi fabrikasının geleneksel pikniği için Uludağ’a giden işçi ve ailelerini taşıyan Servis şoförünün 5 otobüslük kafiledeki diğer otobüslerin rotasını takip etmeyip alternatif yolu kullandığı iddia edildi.  

Öte yandan aynı koltukta kucak kucağa can veren 25 yaşındaki anne Selcan Çınar ile kucağındaki 2 yaşındaki oğulları Yusuf İslam Çınar’ın cam kenarında sıkışıp otobüsün altında kalarak can verdikleri. Koridor tarafında oturan fabrika işçisi baba Ahmet Fatih Çınar (27) ile kucağında oturan 6 yaşındaki büyük oğlu  Mustafa Berat Çınar’ın ise koridora yuvarlanıp ağır yaralı olarak kazadan kurtuldukları öğrenildi. Öte yandan Çınar ailesi ile akraba oldukları belirlenen  Ayhan ve Sevim Tüfekçi çifti de aynı kazada  ağır yaralanırken 6 aylık oğulları Yiğit Tüfekçi hayatını kaybetti.

İddiaya göre bir metal fabrikası ve bünyesinde faaliyet gösteren bir firmanın çalışanları için her sene geleneksel hale getirdiği piknik organizasyonunu Bu yıl Uludağ Kadıyayla’da gerçekleştirdi. Yaklaşık 200 çalışanın katıldığı piknik için firma, aynı ilçede faaliyet gösteren bir kiralama şirketinden hizmet alıp 4 ayrı servis otobüsü kiraladı. Kadıyayla’da organize edilen pikniğin ardından 4 otobüsten oluşan kafile dönüşe geçti. İddiaya göre 61 yaşındaki 20 yıllık servis otobüsü sürücüsü Seyit Ahmet Dinç, kafiledeki diğer 3 otobüsün kullandığı Çekirge güzergahını kullanmayıp kestirme olması için yeni açılan Doburca – İnkaya alternatif yolunu tercih etti.

VİTESE GEÇMEDİ….

İddiaya göre içerisinde 28 kişinin bulunduğu 16 S 8383 plakalı servis otobüsü dik yokuştan indiği sırada hız aldı. Bu sırada vites küçültüp otobüsün hızını düşürmek isteyen Sürücü Seyit Ahmet Dinç, otobüs vitese girmeyince panik oldu. Fren balataları da şişen otobüs iyice hız alınca Dinç, yol kenarındaki demir bariyere çarparak otobüsü durdurmak istedi. Ancak demir bariyeri yıkan servis otobüsü 28 yolcu ile birlikte şarampolden aşağıya uçtu.

\"\"

AYNI KOLTUKTA BİR AİLE YOK OLDU…

Bir yıldır metal fabrikasında işçi olarak çalışan 27 yaşındaki Ahmet Fatih Çınar, pikniğe,  25 yaşındaki eşi Selcan Çınar ile oğulları Yusuf İslam Çınar (2) ve Mustafa Berak Çınar (6) ile birlikte gitti. Aynı koltukta oturan Çınar Çiftinden cam kenarında bulunan anne Selcan Çınar ile kucağında oturan 2 yaşındaki Yusuf İslam Çınar devrilen otobüs altında kalıp can verirken koridor tarafında oturan baba Ahmet Fatih Çınar ile onun kucağındaki 6 yaşındaki Mustafa Berat Çınar koridora yuvarlanıp yaralı halde kurtuldu. Ayrı ayrı hastanelere kaldırılan baba Ahmet Fatih Çınar ile Mustafa Berat Çınar’ın yoğun bakım servisinde yattıkları öğrenildi. Öte yandan Çınar ailesinin yakın akrabası olduğu öğrenilen Ayhan (24)-Sevim (23) Tüfekçi ile 6 aylık oğulları Yiğit Tüfekçinin’de bir arka koltukta yolculuk yaptıkları 6 aylık Yiğidin, kaza sırasında aynı fabrikada çalışan babası Ayhan Tüfekçi’nin kucağından fırlayıp hayatını kaybettiği öğrenildi.  

\"\"

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ…

Kazada hayatını kaybeden servis otobüsü sürücüsü Seyit Ahmet Dinç Karabey’in Eski Sarıbey Köyü’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Servis sürücüsü Seyit Ahmet Dinç’in köy evinde de hüzün hakimdi 2 çocuğu olduğu öğrenilen Dinç’in oğlu Şahin Dinç babasının tabutuna sarılarak göz yaşı döktü. Çınar ailesinin hayatını kaybeden iki ferdi anne Selcan Çınar ile Kaza sırasında kucağında bulunan küçük oğlu Yusuf İslam Çınar ile yine aynı kazada hayatını kaybeden 6 aylık yeğenleri Yiğit Tüfekçi’ de Karacabey Merkezinde bulunan Emirsultan Camiinde ikindi namazının ardından toprağa verildi.

\"\"

İKİ MİNİK AYNI TABUTTA...

Korkunç kazada hayatını kaybeden 2 yaşındaki Yusuf İslam ile 6 aylık Yiğit Tüfekçi'nin minik bedenleri,yakınları tarafından aynı tabuta koyuldu. İki minik kuzenin cenazeleri, yakınlarının omuzlarında gözyaşları arasında taşındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.