Hava Durumu

Bursa'daki patlamayla ilgili yeni gelişme! Tutuklandılar

Bursa'nın Gürsu ilçesinde bir iplik-boya fabrikasında meydana gelen ve 5 kişinin hayatını kaybetmesi 16 kişinin yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili gözaltında bulunan fabrika sahibi Şükrü Demir ile iş güvenliği uzmanı Tuğba T. tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2017 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2017 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki patlamayla ilgili yeni gelişme! Tutuklandılar

Bursa'nın merkez Gürsu ilçesinde dün Gökkuşağı Tekstil Fabrikası'nın boya atölyesine ait buhar kazanının patlaması sonucu 5 kişinin ölümü 16 kişinin de yaralanmasıyla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

4 işçi ile oğlu Yavuz Demir'in yaşamını yitirdiği, kızı Nurefşen Makas'ın yaralandığı patlamanın ardından dün akşam gözaltına alınan fabrika sahibi Şükrü Demir ile işyeri Güvenlik Uzmanı Tuğba T., bugün adliyeye sevk edildi. Sanıklar, nöbetçi Sulh Ceza Hakimi tarafından, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan tutuklandı.

Mahkemede ifade veren 4 çocuk babası Şükrü Demir'in kendisini "Ben işyeri sahibiyim. Kusurum yok" diye savunduğu öğrenildi. Tuğba T.'nin ise yöneltilen suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

POLİS KONTROLÜNDE OĞLUNUN CENAZESİNE KATILDI

Şükrü Demir, oğlu Yavuz Demir'in bugün ikindi namazında Emirsultan Camii'ndeki cenaze törenine savcı izniyle polis kontrolünde katıldı. Namaz sonrası taziyeleri kabul eden Şükrü Demir'in, oğlunun Teferrüç Mahallesi'ndeki mezarlıkta defnine katılmasına izin verilmedi. Cenaze törenine hastaneden taburcu olan kızı Nurefşern Makas da katıldı.

Cenaze törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile vatandaşlar da katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.