Hava Durumu

Bursa'daki pompalı dehşette yeni gelişme

Bursa'da, internetten 350 liraya aldığı pompalı tüfeği sokak ortasında denerken bir çocuğun ölümüne, bir çocuğun da sakat kalmasına sebebiyet veren sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığı araştırılacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2017 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2017 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki pompalı dehşette yeni gelişme

Geçen yıl ekim ayında merkez Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi'nde meydana gelen olayda, internetten 350 liraya pompalı tüfek alan Sezai İ. (28), silahı çuvaldan çıkartıp sokak ortasında ateş etti. O sırada mahallede bulunan Doğukan Avcı (16) ve sınıf arkadaşı Mustafa Paşa (16) saçmalardan yaralandı. Kahvedeki vatandaşlar tarafından Dr. Ayten Bozkaya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan iki gençten sırtına ve karın boşluğuna saçmalar isabet eden Doğukan Avcı hayatını kaybetti. Olayın ardından şüpheli tutuklandı.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'canavarca hisle çocuğu kasten öldürmek ve yaralamak' suçlarından iki defa müebbet hapis cezası talebiyle hakkında dava açılan Sezai İ.'nin yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya SEGBİS ile bağlanan sanık, ilk duruşmadaki ifadelerini tekrarlayarak, "Tüfeği internetten beğenip 350 liraya aldım. Tüfek elime geçince denemek istedim. Evimden çıkarak sokağa indim. Burada rastgele ateş etmeye başladım. Çocukları yaraladığımı görünce korkup kaçtım. Olay anında kendimde değildim. Söyleyebileceğim bir şey yoktur. İddiaları kabul ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti ifadelerin ardından sanık hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu Yüksek İhtisas Dairesi'nden akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair rapor alınmasına karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.