Hava Durumu

Bursa'daki sağlık üssünde hedef 2019

Hayırsever Sönmez Ailesi'nin desteğiyle yaptırılan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin inşaatı hızla yük-seliyor. Dev sağlık üssü, 2019 yılında hizmete açılacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2017 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2017 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki sağlık üssünde hedef 2019

Fatmagül EREL'in haberi...

Acemler'deki dev alanda hızla yükselen Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi, Bursa ve yakın çevresine hayat verecek.

İNŞAATIN YÜZDE 12'Sİ BİTTİ

Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez'in 75 milyon TL'lik katkısıyla Acemler'de yaptırılan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin bir an önce hizmete alınması için 300 kişilik ekip 6 vinçle gece gündüz çalışıyor. Temeli, dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katıldığı törenle atılan hastane inşaatının yüzde 12'si tamamlandı. 750 araçlık kapalı otoparkı ile 260 bin met-rekare kapalı alana sahip olacak hastane, 4 entegre bloktan oluşacak. Zübeyde Hanım Doğumevi, Çekirge Hastanesi ve Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi bölgeye taşınacak.

950 YATAK İLE HİZMET VERECEK

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin yaklaşık bin yatak kapasitesiyle Bursalılar'ın ihtiyacına yanıt vereceğini belirten İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, "Hastanemizde, genel, kadın doğum ve onkoloji bölümü olacak. Yoğun bakımlarla 950 yatağa ulaşacağız. Zamanla ilavelerimiz olacak. Göreve başladığımızda 4 bin 500 yatağımız vardı. Ancak hepsi eski yataklardı. Bu yataklarımızın hepsini yeniledik. Şehir hastanesi de dahil olmak üzere yeni projelerle ilaveten 6 bin yatağımız daha olacak. 2019 yılına geldiğimizde on bin yatak kapasitesine ulaşacağız. Ali Osman Sönmez Dev-let Hastanemiz, 4 mono blok ile uluslararası standartlarda bir hastane olacak" dedi.

BURSA'NIN AMİRAL GEMİSİ OLACAK

Teçhizat dışında hastanenin 370 milyon TL'ye mal olduğunu belirten Özcan Akan, "Bu hastane Bursa'nın amiral gemisi konumunda olacak. Hastanemizin bir an önce bitirilmesi hayati önem arz ediyor. Kentin orta ve batı bölgesine hitap edecek en önemli hastanelerimizden biri olacak. Doğu tarafına Yüksek İhtisas, batı tarafına Ali Osman Sönmez Hastanemiz hizmet verecek. Yalova Yolu için de bir hastane projemiz var. Yani Bursa'yı üçgen şeklinde ortalama biner yatak kapasiteli hastanelerle planlamış oluyoruz. Bu hastanemizi 2019 yılı ortasına, koşullara göre daha erken bitirme hedefimiz var. Bittiğinde ortalama 3 bin 500 kişilik sağlık çalışanı istihdam etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.