Hava Durumu

Bursa'daki trafik kazalarında korkunç bilanço

Türkiye’de her yıl yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği trafik kazalarında artış meydana geldi. Bursa’da meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 94, yaralı sayısı ise 6 bin 135 oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2013 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2013 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki trafik kazalarında korkunç bilanço

Trafik Haftası sebebiyle çeşitli erkinlikler düzenleyen Bursa Emniyet Müdürlüğü, Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi’nde çocuklarla bir araya geldi. Bazı emniyet müdür yardımcıları çocuklarla özel olarak ilgilendi.

Türkiye’de yaşanan trafik kazalarında yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Trafikten Sorumlu 2. Sınıf Emniyet Müdürü Süleyman Kutay, denetimlerin geçtiğimiz yıldan daha fazla olduğunu söyledi. Denetimlerin artmasında rağmen kazalarda yüzde 20 artış meydana geldiğini hatırlatan Kutay, “Denetimlerdeki amacımız trafik kurallarını ihlal edenlerin sayısını en aza indirmek. Ancak yollarımız, yasalarımız ne kadar iyi olsa da sürücülerin trafik bilincini kazanmaları daha önemli. Geçtiğimiz yıl Bursa’da meydana gelen kazalarda 94 kişi hayatını kaybederken, 6 bin 135 kişi bu kazalarda çeşitli yerlerinden yaralandı” dedi.

TRAFİK YÖNETİM MERKEZİ KURULACAK

Bursa’da araç sayısındaki fazlalığa dikkat çeken Kutay, trafik sorunlarına çözüm bulmak için Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle çalışma içinde olduklarını söyledi. Belediye ile yapılan çalışmalar sonucunda Bursa’da Trafik Yönetim Merkezi kuracaklarını ifade eden Kutay, sistemin devreye girmesi halinde kent trafiğinin sürücü, yolcu ve yayalar açısından daha güvenli, erişilebilir hale geleceğini söyledi. Zaman ve maliyet açısından etkin bir trafik gözlem ve yönetim altyapısı kurulacağını belirten Kutay, “Elde edilen veriler ile sürücü, yolcu ve yayaların kent trafiğini en etkin, güvenli bir şekilde kullanımın sağlamayı hedefliyoruz. Sistem sayesinde mevcut trafik sinyalizasyon şebekesinin en iyi trafik akışını sağlayacak şekilde yönetimi sağlanacak. Bursa´da polis gücünü kullanarak yaptığımız denetimlerin yerini elektronik denetim sistemi alacak. Park sistemlerini, yaya geçişlerini, emniyet şeritlerini ve kent merkezine giren ağır taşıtları elektronik denetim sistemi üzerinden kontrol edeceğiz. Biraz zaman alacak fakat proje uygulamaya alındığında, kent içi trafik ciddi oranda rahatlayacak” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kurmuş olduğu Trafik Kontrol Merkezi’ne benzer bir sistemin Bursa’ya kurulması halinde, günlük hayatta yaşanan trafik sorunları en aza indirgenecek. Kameralarla da izlenecek olan yolların durumu vatandaşlarla paylaşılacak.

BİSİKLETLİ TRAFİK POLİSLERİ GELİYOR

Bursa’nın trafik ve güvenlik seviyesini en üstte tutmaları için çeşitli projeler geliştirdiklerini hatırlatan Kutay, önümüzdeki ayalarda Türkiye’de bir ilk olacak olan bisikletli trafik polislerini devreye sokacaklarını söyledi. Bazen motosikletlerin bile gidemediği trafik sıkışıklıklarında bisikletli polislerin rahatça gidebileceğini söyleyen Kutay, haziran ayında bisikletlerin alınacağını söyledi. Bisikletli polislerin şu anda kostümlerinin tasarlandığını söyleyen Kutay, 1 ay sonra bisikletli polislerin sahada olacağını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.