Hava Durumu

Bursa'daki ulaşım zammına CHP'den tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Metin Çelik, seçimlerin üzerinden iki ay geçtikten sonra yapılan şehir içi ulaşım zammına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2014 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2014 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki ulaşım zammına CHP'den tepki

Çelik, yaptığı açıklamada, sağlık, eğitim ve kültürel hayata katılma gibi en temel kamusal haklar dan biri olan ulaşımın, piyasa şartlarının insafına bırakılmaması gerektiğine işaret etti. Bursalıların 16 Haziran’dan itibaren ulaşım araçlarına yüzde 8 ila yüzde 12 oranında zamlı tarifeden binmeye başlayacağını hatırlatan Çelik, “Devlet, dar gelirliye, asgari ücretliye, memura çay kaşığı ile verdiğini kepçeyle geri alıyor. Vatandaşın maaşına zam yaparken TÜİK verileri dikkate alınıyor. Vatandaşa verirken enflasyon oranı, alırken piyasa şartları deniyor. Böyle anlayış olur mu? Enflasyon oranı nedir ki, yüzde 12 ulaşıma zam yapılıyor?” dedi.

Çelik, mahalli idarelerin elini halkın cebinden çekmesi gerektiğini belirterek, belediyenin bütçe açıklarının zamlarla kapatılmak istendiğini iddia etti. Çelik, asgari ücretlinin, dar gelirli ve emeklilerin daha ucuz olduğu için toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kaldığını belirterek, şunları söyledi: “Dar gelirliler maaşının yarısını ulaşıma verirken, AK Partili yerel yönetimler de ‘tüccar belediyecilik’ anlayışının temsilciliğini yapmaktadır. “Biz yaptık oldu” anlayışına karşı halkı tepki göstermeye davet ediyorum". Bu arada, Bursa'da Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan anketlerde, vatandaşların yüzde 77.3 ü toplu ulaşım hizmetlerinden memnun olduğunu açıklamıştı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.