Hava Durumu

Bursa'dan ABD'ye gidip Türk yemeklerini tanıttılar

ABD’de eğitimlerini sürdüren Eda Akdemir, Bahar Tuba Fındık ve Esma Birişçi, hazırladıkları birbirinden güzel Türk yemekleriyle yabancı arkadaşlarını lezzet yolculuğuna çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 08:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 08:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'dan ABD'ye gidip Türk yemeklerini tanıttılar
Bursa’dan ABD’ye giderek Columbia University of Missouri’de doktora yapan Endüstri ve Üretim Mühendisi Esma Birişçi, Biyokimya Bölümü Doktora Öğrencisi Sakaryalı Bahar Tuba Fındık ve Giresunlu Eda Akdemir, Amerika’daki öğrencilere Türk yemek kültürünü tanıttı. Yabancı arkadaşları için Türk mutfağının en güzel yemeklerinden örnekler hazırlayan Birişçi, Akdemir ve Fındık’ın mönüsünde ise kırmızı mercimek çorbası, dolma, karnıyarık, yoğurtlu kabak, patatesli börek, kısır, pişi ve cevizli baklava yer aldı.



Türk yemeklerinin tadını çıkaran ve Türkiye’deki yemek kültürü hakkında detaylı bilgiler alan Amerikalı öğrenciler, hayran kaldıkları lezzet yolcuğunun finalinde ise Türk Kahvesi’nin enfes tadını doyasıya çıkardı. Amerikalı öğrenciler, kendileri için Türk mutfağından örnekler sunan Eda Akdemir, Bahar Tuba Fındık ve Esma Birişçi’ye teşekkür ettiler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.