Hava Durumu

Bursa'dan korkutan açıklama: "Depremlere hazır olun"

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, merkez üssü Yalova açıkları olan 4,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Bu, bildiğimiz Marmara Denizi'nin içinden geçen Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın kuzey kolu üzerinde olan bir deprem ve beklediğimiz bir deprem." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'dan korkutan açıklama: "Depremlere hazır olun"
Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Er,  yaptığı açıklamada, depremin saat 08.40'ta olduğunu hatırlattı.

Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın kuzey kolunda depremlerin süreceğini belirten Er, şöyle devam etti:

"Bu, bildiğimiz Marmara Denizi'nin içinden geçen Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın kuzey kolu üzerinde olan bir deprem ve beklediğimiz bir deprem. Burada 7'nin üzerinde bir deprem her zaman beklenir ve bu olağan bir depremdir. Kuzey Anadolu Fay Hattı durmadığı, hareket olduğu müddetçe burada depremler olmaya devam edecektir. Marmara'da üç kol üzerinde büyük deprem olması bekleniyor. Bunların biri buradan geçen, diğerleri Gemlik veBursa'dan geçen üç kolu var. Bunların üçünde de 7'nin üzerinde deprem bekleniyor. Burada olabilecek bir deprem de Marmara'yı ve İstanbul'u etkileyecektir."

Er, bölgede yaşayan vatandaşların kaygılanmasını gerektirecek bir durum olmadığını vurguladı.

Depremlere hazırlıklı olunmasının önemine değinen Er, "Bunların hepsini birer uyarı olarak almamız lazım. Bugün 7'nin üzerinde bir deprem olsaydı, can ve mal kayıplarından söz ediyor olurduk. Bu deprem olmayacak mı, olacak. Yerel idareciler ve resmi kurumlar bu işi daha ciddi düşünmeli ve buna göre planlama yapmalı." ifadesini kullandı. 

Engin Er, ev satın alırken görsel özelliklerin değil depreme dayanıklılığın ön planda tutulması gerektiğini sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.