Hava Durumu

Bursa denizle bütünleşecek

Bursalıların sahillerden daha fazla yararlanabilmesi için düğmeye basan Büyükşehir Belediyesi, Karacaali'den başlayıp, Kumla, Gemlik, Gemsaz, Kumsaz, Kurşunlu ve Mudanya'ya kadar tüm sahili kapsayacak geniş kapsamlı proje ile Bursa'ya 'deniz kenti' kimliği kazandırmayı hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2012 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2012 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa denizle bütünleşecek

Ersel PEKER

 


Sahil projelerinin Bursa markasına önemli bir katkı sağlayacağını aktaran Altepe, önümüzdeki yıl tamamlanması hedeflen projenin Gemlik Karacaali'den başlayarak Mudanya'ya kadar uzayacağını, proje kapsamındaki yerleşim birimlerinin ayrı ayrı ele alınacağını söyledi. Bakımsızlıktan kullanılmaz hale gelen iskelelerin yeniden ele anlınarak faaliyete geçirileceğini dile getiren Altepe, özellikle Mudanya'da önemli çalışmaların yapılacağını ifade etti. 'Güzelyalı Feribot İskelesi-Mudanya balıkçı barınakları arası Sahil Bandı Kentsel Tasarım Projesi'nin bölgenin çehresini değiştireceğini kaydeden Altepe, "Mudanya'nın Burgaz Mahallesi'nden Mudanya Armutköy Balıkçı Barınağı'na kadarki 7.5 kilometrelik sahil şeridindeki bölgeye, farklı özelliklere sahip 11 ayrı meydan oluşturulacak. Mudanya Meydanı, Mütareke Meydanı, kentin denize açılım noktalarındaki günlük ihtiyaçların karşılanacağı buluşma alanlarından oluşan meydanlar haline gelecek. Mudanya açıklarındaki İmralı Adası da, bürokratik engellerin ortadan kaldırılmasıyla projeye dahil edildi. İmralı Adası'yla ulaşımı sağlayan ve askeri statü verilen iseklenin yeri değiştirilerek sahil bütünlüğü sağlanacak" diye konuştu.


KURŞUNLU'YA BÖLGE PARKI
Gençali Köyü ile Kurşunlu yerleşimleri arasındaki 525 bin metrekare alanda projelendirilen 'Bölge Parkı' nda, karavan kamp ve çadırlı kamp, piknik, spor, konser ve balık tutma alanları, açık hava sineması, açık tiyatro, kafeteryalar, fotoğraf çekme cebi gibi mekanlar oluşturulacağını dile getiren Altepe, "Güzelyalı Mahallesi'ndeki meydan düzenleme çalışmaları kapsamında, eski belde belediyesi binasına ait binanın yıkılmasıyla sahil projesi de hayata geçirilmiş olacak" ifadelerini kullandı.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.