Hava Durumu

Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan Ramazan sürprizi

Bursa Devlet Tiyatrosu, Ramazan ayı boyunca Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun vazgeçilmez motifi ortaoyunu olan 'Akide Şekeri' ile sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2018 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2018 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan Ramazan sürprizi

Bursa Devlet Tiyatrosu Ahmet Vefik Paşa Sahnesi Ramazan ayında da perdelerini açacak. Ali Meriç'in yazdığı ve Cenk Turan'ın yönettiği 'Akide Şekeri' adlı oyunun 16 Mayıs Çarşamba akşamı saat 18:00'de prömiyeri gerçekleşecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Arzu Tan Bayraktutan 'Nerede o eski ramazanlar diyenler, işte burada Bursa Devlet Tiyatrosu'nda... O eski Ramazan ruhunu yaşamak isteyen tüm izleyicilerimizi tiyatromuza davet ediyorum' dedi. Bayraktutan ayrıca, "Prömiyerini Ramazan ayının ilk günü yapacağımız oyunun repertuarımıza renk katacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

"Osmanlı döneminde bir kumpanyanın hazırladığı oyunda; Akide ev ararken kendini bir anda komik durumların içinde bulur. Akide ve Muhsin birbirlerine aşık olurlar. Akide'nin babası Akide'yi ilk önce zengin olduğu için Muhsin'e verir. Lakin Muhsin mal varlığını kaybettikten sonra Akide'yi Muhsin'e vermekten vazgeçer. Buna dayanamayan Muhsin intihar etmeye karar verir. Kavuklu, Pişekâr ve Şahenk onu bu durumdan kurtarıp çevirdikleri oyunlarla evlenmelerini sağlarlar. Sevenler sevdiğine kavuşur."

Oyun, 1 Temmuza kadar Ahmet Vefik Paşa Sahnesinde izlenebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.