Hava Durumu

Bursa Emniyet Müdürü'nden 15 temmuz yorumu

Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. 

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2016 19:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 19:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Emniyet Müdürü'nden 15 temmuz yorumu
Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetim kurulunun hazır bulunduğu ziyarette, basının ve sivil toplum kuruluşlarının demokrasilerin gelişmesinde büyük önem taşıdığını söyleyen Emniyet Müdürü Selami Yıldız, gerek basın kuruluşları, gerekse basın meslek örgütleriyle diyaloğun arttırılması gerektiğini ifade eti. 15 Temmuz darbe girişiminde basının öneminin bir kere daha görüldüğünü kaydeden Selami Yıldız, “Ülke olarak felaketin eşiğinden döndük. Devletin güvenlik güçleri başta olmak üzere büyük bölümüne sızan FETÖ, ülkemizi karanlık günlere götürecek hain bir darbe girişiminde bulundu. Bu girişime hep birlikte karşı durarak, ülkemizi felaketten kurtardık. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşanan süreçte demokrasiye sıkı sıkı bağlı olduğunu gösteren basınımız, önemli bir işlevi başarıyla üstlendi” dedi.

Emniyet Müdürü Selami Yıldız, darbe girişimine karşı fedakarca çalışan basın mensuplarına BGC Başkanı Nuri Kolaylı nezdinde teşekkür etti. Darbe girişimi gecesi Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 8. Başkanlar Kurulu toplantısı sebebiyle Ağrı’da olduğunu ifade eden TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı da, Türk basınının örnek bir çalışma sergilediğini ifade etti.

15 Temmuz darbe gecesi TGK başkan yardımcıları ile birlikte Ağrı Valisi Musa Işın’a destek vermek amacıyla makamına gittiklerini kaydeden Nuri Kolaylı, “Ertesi gün Başkanlar Kurulu toplantımızı tek maddeli gündemle topladık. Ağrı’da bulunan 74 Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Ağrı Valisi Musa Işın’la birlikte tek yürek halinde darbeye karşı olduğumuzu içeren bildirimizi okuyarak kamuoyu ile paylaştık” dedi.

Darbecilerin, kendilerini hala 1980’de zannedip TRT’den bildiri okumakla darbe yapacaklarını zannettiğine dikkat çeken Kolaylı, Emniyet Müdürü Selami Yıldız’a şunları anlattı:
“Darbeciler, bu ülkenin yurtsever bir medyaya sahip olduğunu unutmuşlardı. CNN Türk’le başlayan kıvılcımı hesap edememişlerdi. Nitekim meslektaşlarımızın dirençleriyle karşılaştılar ve yayınını kesemediler bile. Darbe girişimine halkımızın şanlı direnişiyle birlikte tüm gücüyle karşı duran medya kuruluşlarımız, halkın haber alma hakkını sonuna kadar savundu, darbecilerin müdahalelerine rağmen yayınlarını sürdürerek darbeye geçit vermedi. Türkiye’deki tüm meslektaşlarımız adına medyamızla gurur duyuyorum. İyi ki o yayınları kesintisiz sürdürüp bu alçakça, halkını katleden darbecilerin emeline ulaşmalarına engel oldular.”

BGC Başkan Yardımcıları Fuat Kars, Fehim Ferik, Nejat Kırbulut ile Yönetim Kurulu üyesi Faruk Kahraman ve Genel Sekreter Sinan Tunç’un da yer aldığı ziyarette, Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin kurumsal yapısını da anlatan BGC Başkan Nuri Kolaylı, “Yaklaşık 70 yıllık geçmişi, 550 üyesi ve kendine ait Basın Kültür Sarayı ile Türkiye’nin önde gelen basın meslek kuruluşlarındanız. Sizi kendi yerimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Ziyarette, bünyesinde BGC Bursa Basın Müzesi, Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi, Uğur Mumcu Etkinlik Salonu bulunan Basın Kültür Sarayı da gezildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.