Hava Durumu

‘Bursa Endüstri Zirvesi’ başlıyor

Bursa Endüstri Zirvesi, 5 ayrı fuarı aynı çatı altında bir araya getiriyor. BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Ticari Safari Projesi ile farklı ülkelerden 250 sektör profesyonelini Bursalı firmalarla bir araya getireceklerini ifade etti. 

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2016 19:38
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2016 19:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
‘Bursa Endüstri Zirvesi’  başlıyor
BTSO ve TÜYAP Bursa AŞ iş birliğiyle düzenlenen ve 5 farklı sektörü buluşturan ‘Bursa Endüstri Zirvesi’ yarın kapılarını açıyor. Makine sektörüne yön veren zirvenin tanıtım toplantısında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, dengeli ve istikrarlı sanayi ve ekonominin güçlü makine sanayinin varlığı ile mümkün olabileceğini söyledi.

Türkiye’nin 2015 yılındaki 150 milyar dolarlık ihracatında makine sektörünün payının yaklaşık yüzde 10 seviyesinde olduğunu hatırlatan Cüneyt Şener, “Türkiye dünya makine ticareti sıralamasında 26. sırada. Avrupa’nın 6. makine üreticisi konumunda olan ülkemizin 2023 ihracat hedefi 100 milyar dolar. Ülkemizin bu hedefine ulaşmasında Bursa’ya da büyük bir rol düşüyor. Ülkemizin toplam makine ihracatının yüzde 10’unu karşılayan Bursa’nın sektördeki payını daha da artırmanın bir yolu da fuarcılıktan geçiyor” diye konuştu.

Ticari Safari Projesi ile de bugüne kadar 75 ülkeden 8 bin 500 yabancı işadamını Bursa’ya getirdiklerini hatırlatan Cüneyt Şener, Endüstri Zirvesi kapsamında da 250 yabancı işadamını Bursalı firmalarla ikili iş görüşmesi masalarında buluşturacaklarını söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.