Hava Durumu

Bursa eski Emniyet Müdürü Kahya: "Gülen'in yazdığı not..."

Bursa'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında yargılanan Bursa eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın isminin örgütün bir dokümanında tam bağlılığı simgeleyen "A-4" koduyla kayıtlı olduğu tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2017 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2017 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa eski Emniyet Müdürü Kahya: "Gülen'in yazdığı not..."

Eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, eski İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve eski Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam'ın da aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 8 sanığın yargılanmasına Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmayla devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Kahya, Saydam ve eski İl Sağlık Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Leventoğlu, tutuksuz sanıklar Atilla Gülsar, K.B, F.Ö, A.M.A, Y.Y. ve avukatları ile bazı tanıklar katıldı. Duruşmada mahkeme başkanı Kahya'ya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mahrem imamlarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ele geçirilen "Tüm emekli" adlı bilgisayar dosyasında, isminin örgüte tam bağlılığı simgeleyen "A-4" koduyla bulunduğu iddiasını sordu.

Kahya, mahrem imamlar listesinde "Kurul Dönemi: 1, Devre 80" ifadeleriyle adının bulunmasıyla ilgili savunmasında, okuduğu bir kitapta geçen, 1999'daki "Telekulak skandalı" ile ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğünün hazırladığı 528 kişilik şüpheli listesinde adının yer almış olabileceğini öne sürerek, "1999'da arkamıza bir teneke bağladılar diye, sanıyorum hala ceremesini çekiyoruz." diye konuştu.

Hakkındaki "FETÖ üyesi olduğu" yönündeki iddiaları reddeden Kahya, bunların polis okulunda görevli olduğu dönemde disiplin cezası almış kişilerin uydurduğu yalanlar olduğunu savundu. Kahya, "Benim dosyamda kanıt olabilecek tek şey var o da Fetullah Gülen'in adıma yazdığı, gönderdiği iddia edilen not. Adli Tıp'tan da bir sonuç gelmedi notla ilgili, demek ki bir şey yok. Tahliyemi istiyorum, aklanmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Diğer tutuklu sanıklar Saydam ve Leventoğlu da suçlamaları reddetti.

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.