Hava Durumu

Bursa futbolu nereye gidiyor?

Profesyonel liglerde yer alan 126 takım içerisinde 5 temsilcisi bulunan ve uzun zamandır futbolda başarıya hasret kalan Bursa, sezon sonunda bu sayının 3'e düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Bu da futbol kenti olarak lanse edilen Bursa'yı İstanbul, İzmir, Ankara ve Trabzon gibi şehirlerin ardında bırakıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2018 08:37
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2018 08:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa futbolu nereye gidiyor?

HABER I Samet ZİNCİROĞULLARI I

BURSA DAHA FAZLASINI HAK EDİYOR

Türkiye'de toplamda 7 profesyonel lig ve 126 takım bulunurken bu takımlar içerisinde sadece 5 tanesi Bursa temsilcisi. Bursaspor Spor Toto Süper Lig'de, İnegölspor TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta, Orhangazi Belediyespor 3.Lig 1 Grup'ta, Yeşil Bursa 3.Lig 2.Grup'ta, Karacabey Birlikspor ise 3. Lig 3 Grup'ta mücadele ediyor. Bursaspor, İnegölspor ve Karacabey Birlikspor liglerinde düşme sıkıntısı yaşamazken, Bursaspor'un pilot takımı Yeşil Bursa, 25 hafta sonunda küme düşme hattının 14 puan gerisinde 17. sırada bulunuyor. Orhangazi ekibi ise 25 hafta sonunda 20 puanla son sırada ve küme düşmesi muhtemel takımlar arasında yer alıyor. Eğer sezon sonunda bu iki takım da amatör lige düşerse 3 milyondan fazla nüfusu olan ve adeta bir futbol kenti olarak değerlendirilen Bursa'nın profesyonel liglerde mücadele eden sadece 3 takımı kalmış olacak.

PROFESYONEL OLMA ŞANSLARI KALMADI

Peki futbol kültürünü Bursa ile kıyaslayabileceğimiz ve en çok temsilcisi bulunan şehirler profesyonel liglerde kaç takımla mücadele ediyor? İstanbul 21, Ankara 10, İzmir 8, Trabzon 6, Kocaeli ve Manisa 4, Hatay da 3 takımla en çok profesyonel temsilcisi olan şehirler arasında yer alıyor. Bursa, halihazırda 5 profesyonel takımla bile yetersiz bir sayıdayken sezon sonunda bu rakamın 3'e düşme ihtimali Bursa futbolunun nereye gittiği, herkesin şapkasını önüne koyup neyin yanlış yapıldığını düşünmesi gereken bir durum. Tüm bunlar yaşanırken Bursa'nın bu sezon Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edip 3. Lig'e yani profesyonel lige çıkma ihtimali olan takım yok mu? BAL'da mücadele veren Zaferspor, İnegöl Kurtuluşspor, Nilüfer Erdemli ve Kestel Belediyespor'un maalesef ligin bitimine 5 hafta olmasına rağmen matematiksel olarak bile profesyonel olma şansları kalmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.