Hava Durumu

Bursa hastaneleri depreme dayanıklı mı?

Silivri'de meydana 5,8 büyüklüğündeki sarsıntı sonrası Marmara bölgesi ve özellikle İstanbul deprem alarmı durumuna geçti. Okullar, hastaneler tek tek gözden geçiriliyor, depreme dayanıksız olanlar boşaltılıyor. Marmara Denizi'nde beklenen büyük depremin yanı sıra Bursa da aktif fay hatları üzerinde risk altındaki kentler arasında.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2019 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2019 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa hastaneleri depreme dayanıklı mı?

ASTV'de yayınlanan ve İrem Özyılmaz'ın sunduğu Satırbaşı programı için Sönmez Medya'ya gelen Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan'a deprem konusunda Bursa'daki hastanelerin hazır olup olmadığını sorduk. O da yanıtladı.
Bursa, sağlık tesisleri açısından depreme en hazır şehir. 17 ilçede 17 yeni hastane yapıldı. Hepsi depreme dayanıklı. Ayrıca yeni açılan şehir hastanesi de aslında bir deprem hastanesi. Bursa zamanında sağlık tesislerini yenileyerek olası bir depreme hazır hale geldi.

Akan, önemli bir bilgi daha verdi. Bilindiği gibi şehir hastanesinin açılmasıyla Muradiye Devlet, Zübeyde Hanım ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi kapatıldı. Muradiye Devlet Hastanesi depreme dayanıklı hale getirildikten sonra açılacak. Eğer bu üç hastane Şehir Hastanesi dolayısıyla kapatılmasaydı bu günlerde yapılacak bir inceleme sonucu depreme dayanıksız oldukları için boşaltılacaktı.

NAMIK GÖZ'ÜN KÖŞE YAZISININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.