Hava Durumu

Bursa için güzel haber... KKTC'ye direkt uçuşlar başlıyor

Bursa'dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) direk uçak seferleri 11 Temmuz'da başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2014 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2014 22:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa için güzel haber... KKTC'ye direkt uçuşlar başlıyor

KKTC'de faaliyet gösteren Akgünler Turizm ve Borajet organizasyonuyla düzenlenecek seferler, pazartesi, cuma ve pazar günleri karşılıklı olarak gerçekleştirilecek.

Akgünler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dimağ Çağıner, bir otelde düzenlenen tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştıkları proje sonucunda, temmuz ayı itibariyle Bursa-KKTC arasında ilk seferleri başlatacaklarını söyledi.

Kültür, turizm ve sanayide gelişmiş olan Bursa gibi bir kentin ulaşım konusunda sıkıntı çektiğini ifade eden Çağıner, "Bütün havayolu şirketlerine bu projemizden bahsettik. Sadece Bursa değildi Kıbrıs için gerekli olan, İç Anadolu Bölgesi'nde Kayseri, Karadeniz Bölgesi'nde Trabzon ve en son Marmara Bölgesi'nde Bursa ile birlikte projeyi hepsini anlattık. Sanırım bizim gibi biraz da çılgın olan Borajet fikirlerimize destek oldu ve ortak olarak bu seferleri başlatma kararı aldık. 11 Temmuz'da karşılıklı haftada 3 seferle Bursa-Kıbrıs arasında seferlere başlayacağız" diye konuştu.

Borajet Ticaret Başkanı Onur Akgül de Bursa'nın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, şu anda Ankara ve Adana'ya seferlerinin olduğunu ve bunların artarak devam ettiğini bildirdi.

Akgül, bu projenin de çok ciddi bir çalışma sonucu oluşturulduğunu ifade ederek, temmuz ayında başlatılacak seferlerin devamlılık arz etmesi için herkese görevler düştüğünü belirtti.

Akgül, "Embraer 190 jet" uçak tiplerine geçmeye başladıklarını, daha da hızlanacaklarını kaydeden ilk uçaklarının ismini "Bursa" koyacaklarını aktardı.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da Yehişehir Havaalanı'nın neden çalışmadığını aslında herkes bildiğini ancak yapılması gerekenin maalesef hala yapılmadığını ifade etti.

Yenişehir Havaalanı'nın ulaşım imkanının olumsuzluğundan bahseden Karaloğlu, Bursa'dan Sabiha Gökçen Havaalanı'na yolcu taşıyan firmalar bulunduğuna dikkati çekerek, "Bursa'dan Sabiha Gökçen'e ulaşım var ama Bursa'dan Yenişehir'e ulaşımımız yok bizim hala" dedi.

Toplantıya, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ödüç de katıldı.   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.