Hava Durumu

Bursa için kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış uyarısı!

Bünyamin Sürmeli, hava durumuyla ilgili son bilgileri paylaştı. Sürmeli, yurdun büyük bir bölümünün yağış aldığını söylerken; yıldırım tehlikesi nedeniyle ağaç altlarına sığınılmaması uyarısında bulundu. Ayrıca hava ulaşımında da türbülanslı alanlardan geçişler söz konusu olabileceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2019 07:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2019 07:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa için kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış uyarısı!

Bünyamin Sürmeli'nin hava durumuyla ilgili paylaştığı son bilgiler şöyle:

"Haftanın ortasında yine sağanak yağışlar olacak. Düşey karışımlar; mevsim geçişinde çok daha aktif hale geliyor. Yer seviyesi ısınıyor, ısınan hava yükselmeye çalışıyor, yukarıdaki soğuk hava çöküyor ve kuvvetli bir karışım meydana geliyor. Bu değişimle beraber de günün bir kısmında yağış kuvvetli şekilde iniyor ve gidiyor. Kısa süreli ama kuvvetli yağış geliyor.

"NEREDEYSE YURDUN TAMAMI ETKİLENİYOR"

Bu hareketler yağışı destekliyor. Dolu oluşumunu destekliyor. Yıldırımları destekliyor. Dördüncüsü türbülans dediğimiz karışımlar; aynı zamanda uçak seyahatlerinde de aksamalara ya da biraz tedirgin edici uçuşlar olabiliyor.

Bu hafta boyunca bu durumda çok ciddi bir değişim yok. Düşey gelişimli bulutlarımız; havada göreceğiz. Ya da sağanak yağışlarımız olacak. Güney Doğu dışında yurdun neredeyse tamamı bu sistemden etkileniyor. Doğu Akdeniz ve Karadeniz'de de yağışlar var.

"AĞAÇ ALTLARINA AMAN SIĞINMAYIN"

Çarşamba günü; yurdun büyük kısmı yağış alıyor. Güney Doğu pek yağış almıyor. Malatya - Elazığ çevreleri, Hakkari dolayları almıyor. Bunun dışında yıldırımlı gök gürültülü. Yani havada elektrik yükü fazla. O nedenle ağaç altlarına bu yağışlarla beraber aman sığınmayın. Hava ulaşımında da türbülanslı alanlardan geçişler söz konusu olabilecek.

Bu tablo yaklaşık olarak Perşembe için geçerli. Batıda hava açıyor, daha sonra havadaki karışım bulutları artıracak. Ara ara yağışlar yapacak."

BURSA'DA HAVA DURUMU

Bursa'da gökgürültülü sağanak yağış etkisini gösterecek. Hava sıcaklığı 20 ila 28 derece arasında değişiyor. Yağışın özellikle 15.00-18.00 arasında etkisini arttırması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.