Hava Durumu

Bursa İl Sağlık Müdürü Akan: 9 bin 500 yatak sayısına ulaştık

İnegöl Devlet Hastanesi'nde yapımı tamamlanan yanık ünitesi hizmete açıldı. İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Bursa genelindeki hastanelerde 9 bin 500 yatak sayısına ulaştıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2019 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2019 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa İl Sağlık Müdürü Akan: 9 bin 500 yatak sayısına ulaştık

İnegöl Devlet Hastanesi'nde yapımı tamamlanan yanık ünitesi, törenle hizmete açıldı. 7 yataklı ünitenin açılış töreninde konuşan İnegöl Devlet Hastanesi Yöneticisi Hayrettin Göçmen, "Elindeki kısıtlı imkânlar doğrultusunda en iyi hizmeti İnegöl halkına sunmayı amaçlayan hastanemiz, 'Yaşayan ve Yaşatan Hastane' sloganıyla, maksimum verimli sağlık hizmet sunumunun yanı sıra İnegöl'ün sosyokültürel projeksiyonuna ışık tutmayı hedeflemektedir. Almış olduğu belge, unvan ve ödüllerle ismini tüm sağlık camiasına ezberletmiş olan İnegöl Devlet Hastanesi, yaklaşık 500 bin kişilik hinterlanda sahip olan ilçemizin ve hizmet verdiği Yenişehir, İznik ve Domaniç gibi yakın coğrafyanın önemli bir tıbbi hizmet eksikliğini ortadan kaldırmanın mutluluğunu yaşıyor. Özellikle hafif ve orta dereceli yanıkların tedavisini uluslararası standartlara uygun ekipman ve konforla yapmayı planlayan 7 yataklı yanık ünitemizin ilçemize kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen yen tüm büyüklerimize hastanem ve hizmetten yararlanacak olan halkım adına sonsuz teşekkür ederim" dedi.

''BURSA'DA 9 BİN 500 YATAK SAYISINA ULAŞTIK''

Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ise, Şehir Hastanesi açılmadan önce Bursa'da 2 yanık ünitesinin olduğunu ifade ederek, "Sanayi şehir olan Bursa'da, Yüksek İhtisas Hastanesi ile Uludağ Üniversitesinde yanık ünitemizi var. Yıllarca bu işi 2 üniteyle yapmaya çalıştık. Şehir Hastanesinin açılmasıyla en büyük yanık ünitelerinden birine sahip olduk. Artık 24 yataklı yanık ünitemiz var. İnegöl Devlet Hastanemizde yanık ünitesi ihtiyaçtı. Bugün gelinen noktada bu üniteyi açmanın huzurunuzu yaşıyoruz. Gemlik ve Mustafakemalpaşa ilçelerine de yanık ünitesi açmayı planlıyoruz. Böylece sanayi kenti olan Bursa'nın ihtiyacını gidermiş olacağız. Hastanesi olmayan ilçe yok. 2023 yılında 10 bin 500 yatağa çıkacağız. Şuan Bursa'da 9 bin 500 yatak sayısına ulaştık.'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.