Hava Durumu

Bursa İnegöl'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu başladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıldönümü kutlamaları, bugün Atatürk anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Kutlamalar yarın Kaymakamlık Makamı ve Hükümet Konağı yanındaki alanda yapılacak programlarla devam edecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2021 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2021 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa İnegöl'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu başladı

29 Ekim 1923'te ilan edilen Cumhuriyet, 98 yaşında. Tüm yurtta olduğu gibi İnegöl'de de bugün itibariyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları coşkulu bir şekilde start aldı.

Cumhuriyet Bayramının 98. Yıldönümü kutlamaları, bugün 13.00'da Atatürk Anıtında düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı.

Törene; Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

ÇELENK SUNULUP SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Çelenk sunumuyla başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde sırasıyla; Kaymakamlık ve İnegöl Belediye Başkanlığı çelenkleri anıta bırakıldı. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törenin ilk bölümü burada sona erdi.

KUTLAMALAR YARIN GÜN BOYU DEVAM EDECEK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yarın sabah 10.00'da Beşinci Mevsim Kültür Merkezinde bulunan Kaymakamlık Makamında tebriklerin kabulü ile devam edecek. Ardından 10.30'da Hükümet Konağı yanındaki yolda tören geçişleri yapılacak. İnegöl Belediyesi de resmi programlar dışında 29 Ekim için gün boyu programlar hazırladı. 13.00 ile 15.00 arasında Kültür Sanat Otobüsü Cumhuriyet temasıyla şehir turu gerçekleştirecek. Ardından 18.00'da İnegöl AVM önünden başlayıp Atatürk Anıtına kadar sürecek Cumhuriyet Korteji yapılacak. 20.00'da da Beşinci Mevsim Kültür Merkezi çok amaçlı salonunda Rıdvan Sayın ile Cumhuriyet Özel Konseri düzenlenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.