Hava Durumu

Bursa iş dünyası Avrupa seferine çıktı

Bursa iş dünyası, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Avrupa seferine çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2017 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2017 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa iş dünyası Avrupa seferine çıktı

Dört ayrı heyetle Almanya, Fransa ve İtalya'da temaslarda bulunan BTSO üyeleri, yeni işbirliklerinin temellerini atarak Bursa'ya döndü. Makine sektörü temsilcileri Küresel Fuar Acentesi ve Makine UR-GE'si çerçevesinde Almanya Hannover'de düzenlenen EMO 2017'ye, mücevherat sektörü temsilcileriyse Küresel Fuar Acentesi kapsamında İtalya'nın Vicenza şehrinde düzenlenen Vicenzaoro Kuyumculuk Fuarı'na katıldı. Kompozit sektörü temsilcileri, Kompozit UR-GE Projesi kapsamında ikinci yurt dışı pazarlama faaliyetini Almanya'nın Stuttgart şehrinde gerçekleştirirken, kayıtdışı istihdamı azaltmak adına sürdürülen GEKAD projesinde ise Fransa'ya giden BTSO heyeti Fransa'nın sosyal güvenlik sistemi üzerine incelemelerde bulundu.

Makine sektörü temsilcileri, Almanya'nın Hannover şehrinde düzenlenen ve metal işleme sektöründe dünyanın önde gelen fuarları arasında yer alan ve 45 ülkeden 2 bin 214 firmanın ürünlerini sergilediği EMO 2017'ye katıldı. BTSO Meclis Üyesi Şinasi Güneş başkanlığındaki 55 kişilik BTSO heyeti fuar ziyaretinin yanında ayrıca bir dizi faaliyete katıldı. Düzenlenen ikili iş görüşmeleri organizasyonunda Alman makine üreticileriyle ticari iş birliklerinin yolunu arayan firmalar, Hannover Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileriyle de tanışma toplantısında bir araya geldi.

BTSO heyeti son olarak ise Almanya'nın en önemli makine ithalatçıları arasında yer alan Knuth firmasının Hamburg'daki tesislerini inceledi. Fuar ziyareti hakkında değerlendirmelerde bulunan Heyet Başkanı Şinasi Güneş, EMO 2017'de, sektördeki son gelişmeleri yakından görme fırsatı bulduklarını ifade etti. Fuarın Türk-Alman ilişkilerinin gerginleştiği bir dönemde yapıldığını anımsatan Güneş buna karşın Alman iş dünyası temsilcileriyle olumlu temaslar kurduklarını da sözlerine ekledi.

Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında düzenlenen yurt dışı iş gezilerine katılan firmalara BTSO 1.000 TL'lik destek verirken, KOSGEB de proje kapsamındaki organizasyonlara katılan firmaların ulaşım, konaklama, tercümanlık, rehberlik ve fuar giriş ücretleri için yüzde 50 oranında yakın ülkelerde 3.000 TL, uzak ülkelerde ise 5.000 TL'ye kadar destek sağlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.