Hava Durumu

Bursa İş dünyasından 'Zeytin Dalı Operasyonuna' destek mesajları

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Zeytin Dalı Harekâtı'nın Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak, kendisi ve bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak için yapıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa İş dünyasından 'Zeytin Dalı Operasyonuna' destek mesajları

Metin Anıl, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin maksadının bölgeyi terör örgütlerinden temizleyerek huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmek olduğuna vurgu yaptı.

İş dünyası olarak Türkiye'nin güvenliğini korumak için devlet tarafından alınan kararın arkasında olduklarını söyleyen Anıl, "Türkiye, uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır. Zeytin Dalı Harekâtı, evrensel hukuk ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi terörle mücadele kararları ile Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmıştır. Suriye'nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilmektedir. Dolayısıyla bu harekât, meşrudur ve uluslararası hukuka uygundur" dedi.

Masum insanları katleden ve Türkiye'nin güvenliğine de açık tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalınamayacağını ifade eden Metin Anıl, Fırat Kalkanı ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekâtı ile devam eden operasyonlarıyla Türkiye'nin, terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde verdiğini söyledi. Yapılan operasyonda sivillerin ve masumların korunmasına azami dikkat gösterildiğine dikkat çeken Anıl, "Bu hassasiyetimizi Fırat Kalkanı operasyonunda da göstermiştik. Önceden terörün hâkim olduğu bölgede hayat normale döndü, barış ve huzur geldi. Yurtlarını terk etmek zorunda kalmış Suriyelilerin geri dönüşüne de zemin hazırlamış oldu" diye konuştu.

Anıl, şunları söyledi: "Bu bölgede yaşayanlar bizim komşumuzdur, kardeşimizdir. Aynı medeniyetin, kültürün, inancın mensupları olan bizler arasındaki kardeşlik ve komşuluk hukukunu kimse yok edemez. Aramıza kimse fitne ve fesat sokamaz, bizi birbirimize düşman edemez. Her üç büyük siyasi partimize de 15 Temmuz'da olduğu gibi, ülke menfaati için gösterdikleri ortak ve kararlı duruşları için ayrıca teşekkür ediyoruz. İnegöl iş dünyası olarak dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.