Hava Durumu

Bursa Karacabey Akıllı Kent Otomasyon Sistemi...

Karacabey Belediyesi tarafından, vatandaşlara daha hızlı hizmet sağlanabilmesi hedefiyle altyapısı tamamlanan 'Akıllı Kent Otomasyon sistemi' için yapılan yeni güncellemeler kırsal mahalle muhtarlarına anlatıldı

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Karacabey Akıllı Kent Otomasyon Sistemi...

Akıllı Kent Otomasyon Sistemi için yaklaşık 1 yıldır sürdürülen çalışmalar sonucu, şehir merkezindeki tüm cadde, sokak ve binalar görevli personel tarafından sahada tespit edilirken, oluşturulan verilerin sayısal ortama aktarılması sağlandı. Bu sayede oluşturulan veri bankası ile güncellenmeye müsait bir bilgi birikimi sağlanırken, bu sayede vatandaşlara da daha hızlı hizmet aktarımı yapılmış olacak.

3T vizyonu doğrultusunda, ilçede teknoloji anlamındaki dönüşüm çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği Karacabey'de, vatandaşlara daha hızlı hizmet adına altyapı çalışmaları tamamlanan Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS) için çalışmalar sürüyor. Şehir merkezindeki çalışmaların ardından, bu kez köy statüsünden mahalleye geçen yerleşim yerlerinde de aynı çalışma yapıldı. Bu sayede ilgili projeye Karacabey, bütünüyle dahil olmuş olacak.
Bu çerçevede, 'Akıllı Kent Otomasyon sistemi' için yapılan yeni güncellemelere dair özellikle kırsal mahalle muhtarlarına bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, özellikle kırsal mahallelerde tek tip sokak uygulaması son bularak, şehir merkezi ile entegre bir şekilde bütünleşeceği bilgisi paylaşılırken, kırsal mahallelerde de her cadde ve sokağa numara-isim verilerek, aynı zamanda kapı numaralarının da güncellenip, kullanıma hazır hale getirileceği bildirildi.

Belediye Başkanı Ali Özkan, "Bizler teknolojik yatırımları önemseyen bir anlayışla görevimizi yürütüyoruz. Bu kapsamda, Karacabey'de devrim niteliğinde bir çalışma ile tüm cadde ve sokaklarımıza tek tek girerek, kapı numaralarına kadar sayısal ortama aktarılmasını sağladık. Bu işlem şehir merkezinde tamamlandı. Şu anda köylerimizde aynı çalışmaya başlıyoruz. Karacabey sınırları içerisinde, Bütünşehir düzenlemesi ile mahalle statüsüne geçen köyler de dahil her sokak birbirinin devamı niteliğinde ve düzenli olacak. Köylerdeki karmaşık numaralandırma sistemi ve bunun gibi karışık diğer düzenler komple değiştirilerek; yerine kolay, anlaşılabilir ve pratik güncellemeler yapılacak. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.