Hava Durumu

Bursa Kent Konseyi’nde Semih Pala üçüncü kez başkan

Bursa Kent Konseyi’nin (BKK) 3. genel kurulunda, 5 yıldır başkanlık görevini yürüten Semih Pala, oy birliğiyle tekrar seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2014 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2014 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Kent Konseyi’nde Semih Pala üçüncü kez başkan

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Başkanlık Salonu’nda yapılan seçimli genel kurulda, katılımcıların imzasıyla mevcut başkan Semih Pala aday gösterildi. Başka adayın olmadığı genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kent Konseyi katılımcılarının büyük ilgi gösterdiği genel kurulda, divan başkanlığına İsmail Hakkı Kavurmacı, divan üyeliklerine ise Neslişah Kuşku ve Enes Battal Keskin seçildi.

Gündeme geçmeden önce 2009-2014 yılları arasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren BKK Başkanı Semih Pala, gönüllülerle birlikte el ele Türkiye’nin en güçlü ve en büyük kent konseyi olduklarını söyledi.

Katılımcılara katkılarından ötürü Bursa adına BKK Başkanı olarak teşekkür eden Semih Pala, yılda ortalama bin beşyüz faaliyete imza attıklarını belirtti. 2009 yılından bu yana 5 senedir topluma faydalı işler yaptıklarını ifade eden Pala, “Bursa Kent Konseyi olarak şehri ve ülkemizi ilgilendiren neredeyse her konuda toplantılar yaptık. Kent konseyine bir şeyler vermek için gelinir, almak için değil. Gönüllü olarak çalışmak için gelinir, gönlünce çalışmak için değil. Topluluk ancak bu şekilde büyüyor ve güçlü oluyor. Kent konseyi, bir çatı ve organizasyon kuruluşudur. Kent konseyi, katılımcı kurumların amiri değildir. Bizler de sürekli bu anlayışla çalıştık. Bu düşünce neticesinde Bursa Kent Konseyi her kesim tarafından kabul gördü” dedi.

Kent Konseyi’nin herhangi bir bütçesi olmadığını hatırlatan Pala, Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla geniş imkanlara sahip olduklarını, bu sayede de Türkiye’ye örnek çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Gönüllüler adına Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür eden Pala, seçimlerin ardından BKK’nin de kendi içerisinde seçimlere gittiğini söyledi. Kent konseylerinin daha sağlıklı bir şekilde kurulması ve yürütülmesi amacıyla ‘Kent Konseyi El Kitabı’nı hazırladıklarını belirten Pala, “Türkiye’nin her köşesine gönderdik. Bursa Kent Konseyi olarak ‘Toplumsal Denge Çizgisi’ anlayışıyla çalışmayı benimsedik. Faaliyetlerimizi herkese ve her kesime açık düzenledik. Bursa Kent Konseyi’nin Türkiye’nin en büyük ve en güçlü kent konseyi olmasında emeğim geçtiği için gururluyum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından başkanlık seçimlerine gidildi. Divan Başkanı Kavurmacı, katılımcıların imzasıyla mevcut başkan Semih Pala’nın tekrar başkanlığa aday gösterildiğini açıkladı. Başka adayın da olmaması üzerine açık oylama usulüyle yapılan seçimlerin sonunda mevcut başkan Semih Pala, oy birliğiyle tekrar 2 yıllığına Bursa Kent Konseyi başkanlığına seçildi.

BKK Başkanı Pala, kendisini tekrar 2 yıllığına BKK başkanlığına görevlendiren katılımcılara teşekkür etti. Yürütme Kurulu üyeleriyle birlikte aynı tempoda çalışacaklarını söyleyen Pala, gönüllülerin desteklerini her zaman beklediklerini anlattı.

Daha sonra yürütme kurulu asil ve yedek üyeleri de yapılan açık oylamayla belirlendi. Bursa Kent Konseyi’nin yürütme kurulu şu isimlerden oluştu

M. Necati Şahin, Lütfi Taşçı, Şuayip Toprak, Ceyhun İrgil, Cemil Tekin, Fahrettin Bozkurt, Hasan Vanlıoğlu, Rıdvan Çiçek, Şerif Akgün, Mecbure Altun, Arif Çelenk ve Recep Yıldırım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.