Hava Durumu

Bursa Kent Ormanı'nda dönüşüm başladı

Bursa Belediyesi’ne tahsisinden sonra Nilüfer Belediyesi tarafından trafosundan aydınlatma ekipmanlarına, yangın hidratlarından elektrik kablolarına kadar birçok malzemenin söküldüğü Atatürk Kent Ormanı’ndaki eksiklikler bir bir gideriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2015 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2015 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Kent Ormanı'nda dönüşüm başladı
Sökülen trafonun yerine yenisi monte edilirken, çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, alanın eskiden olduğu gibi yine vatandaşlara hizmet vereceğini, sadece hizmet veren kurumun değiştiğini söyledi. Sökülen tüm malzemelerin yerine daha güçlü ve kalitelilerinin monte edildiğini ifade eden Başkan Altepe, Büyükşehir farkının burada da en kısa zamanda hissedileceğini kaydetti. 

Bursa’yı daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent haline getirmek amacıyla kente 2 milyon metrekareye yakın yeşil alan kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi’nden devredilen Odunluk’taki Atatürk Kent Ormanı’nda da çalışmalara başladı. Devir işlemlerinin ardından Nilüfer Belediyesi tarafından sökülen trafo, aydınlatma ekipmanları, elektrik kabloları ve yangın hidratlarıyla ilgili tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından eksikliklerin giderilmesi çalışmalarına hızla başlandı. Yaklaşık 1 milyon 300 bin metrekare alan üzerindeki bölgenin elektrik ihtiyacını karşılayan ancak Nilüfer Belediyesi tarafından sökülerek götürülen trafonun yerine, yenisinin montajı tamamlandı.

SADECE HİZMET EDEN DEĞİŞTİ

Bölgede devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Parkın Büyükşehir’e tahsisisin ardından yapılan incelemede, önemli bir tahribat saptandığını dile getiren Başkan Altepe, eksikliklerin giderilerek bölgenin yeniden vatandaşların kullanımına açılacağını vurguladı. Eskiden olduğu gibi bölgenin yine halka hizmet vereceğini ve bu noktada hiçbir değişiklik olmayacağını ifade eden Başkan Altepe, “Burada sadece hizmet eden kurum değişti. 10 bin metrekarenin üzerindeki tüm parklar Büyükşehir’e devredildi. Kısa zamanda buraya da Büyükşehir Belediyesi’nin elinin değdiği belli olacak. Çünkü sökülen tüm malzemelerin yerine daha güçlü ve kalitelilerinin montajı yapılıyor. Büyükşehir’in hizmet kalitesi önümüzdeki günlerde burada da en iyi şekilde görülecek. Şimdiden halkımıza hayırlı olsun” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.