Hava Durumu

Bursa kıpkırmızı! İşte ilçe ilçe koronavirüs yoğunluğu... (ÖZEL HABER)

Koronavirüs salgınında son günlerde sık sık artan vaka sayıları ile gündeme gelen Bursa'da son vaka yoğunluğu haritası tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi. Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulamasından elde edilen verilere göre 30 Ekim 2020 Cuma günü itibariyle oluşan haritada Bursa'nın başta merkez ilçeleri olmak üzere birçok ilçesinin 'kıpkırmızı' olduğu görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2020 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2020 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa kıpkırmızı! İşte ilçe ilçe koronavirüs yoğunluğu... (ÖZEL HABER)

HABER | Coşkun SAİTOĞLU

Çin'in Wuhan kentinden tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs salgınında Türkiye genelinde artış gösteren vaka sayıları ile birlikte ülke genelinde büyük bir teyakkuz ilan edilmiş durumda. Türkiye'deki koronavirüs salgınında özellikle son aylarda büyük bir artış gösteren vaka sayıları ile ön plana çıkan Bursa'da vaka yoğunluğu haritası tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

OSMANGAZİ, YILDIRIM, NİLÜFER...

30 Ekim 2020 Cuma günü, Sağlık Bakanlığı tarafından salgının ilk günlerinden beri güncellenen Hayat Evet Sığar mobil uygulamasındaki vaka yoğunluğu haritasında Bursa'nın başka merkez ilçeleri olan Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer'de koronavirüs vakalarının çok büyük bir artış gösterdiği görülüyor.

İlçelerin büyük bir kısmının kıpkırmızı olduğu görülürken, neredeyse vaka tespit edilmeyen bölge bulunmuyor.

İNEGÖL, KESTEL, GÜRSU...

Merkez ilçelerin yoğun yerleşime dayalı tüm mahallelerinde yüksek riskli alanların oluştuğu açıkça görülen HES uygulamasının vaka yoğunluğu haritalarına göre; İnegöl, Kestel ve Gürsu'daki haritanın da ilçe merkezlerinde kırmızıya büründüğü görülüyor.

İZNİK, GEMLİK, ORHANGAZİ, YENİŞEHİR...

Bursa'nın deniz kıyısı olan ilçelerinden olan İznik'te de durum merkez ilçelere göre daha iyi durumda. Bakanlığın mobil uygulamasından elde edilen verilere göre, yüksek riskli bölge olarak kabul edilen kırmızı bölgelerin ilçe genelinde bazı mahalleler haricinde oluşmadığı görülürken, ilçe genelinde vaka yoğunluğu ise haritalara yansıdı. bursahakimiyet.com.tr'den alınmıştır.

Yenişehir'de de yüksek riskli kırmızı bölgelerin oluşmadığı görülürken, vaka yoğunluğunun ilçe geneline yayıldığı görülüyor. Orhangazi'de ise durum şehir merkezinden farksız değil. İlçe genelinin büyük bir bölümünün yüksek riskli olarak görüldüğü harita kırmızıya dönmüş durumda. Gemlik'te de nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde harita kıpkırmızı olurken, ilçe genelinde vaka yoğunluğunun artış gösterdiği açıkça görülüyor. bursahakimiyet.com.tr'den alınmıştır.

MUDANYA, MUSTAFAKEMALPAŞA, KARACABEY...

Deniz ulaşımı ile Bursa'nın İstanbul'a açılan kapısı olarak bilinen Mudanya'da da vaka yoğunluğu konusunda durum ciddi. Özellikle yoğun yerleşim bölgelerinde haritanın kırmızıya döndüğü Mudanya'da da vaka sayılarında artış yaşanıyor. Karacabey ilçe merkezinin de yoğunluk haritasına göre durumu kıpkırmızıya dönmüş durumda. Bursa genelinde vaka sayılarının artış gösterdiği ilçelerden birisi de son oluşan haritalara göre Karacabey olarak görülüyor.

Mustafakemalpaşa'da ise birkaç mahalle dışında yoğunluk haritasında kırmızıya dönmüş bir durum yok. Karacabey ve Mudanya'ya oranla Bursa'da vaka yoğunluğunun fazla ancak yüksek olmadığı ilçelerden birisi Mustafakemalpaşa olarak göze çarpıyor.

DAĞ İLÇELERİNDE SON DURUM...

Bursa'nın dağ ilçelerinde ise durum merkez ve çevre ilçelere göre daha iyi durumda. Orhaneli'de henüz yüksek riskli bölgeye dönüşmüş 'kırmızı' bir bölge gözükmezken, Büyükorhan'da ise yüksek riskli bölgeye dönüşen cadde ve sokaklar mevcut durumda. bursahakimiyet.com.tr'den alınmıştır.

Dağ ilçeleri arasında en az vaka yoğunluğunun görüldüğü ilçe ise Keles olurken, Harmancık'ın da yoğunluk haritasının birkaç bölge haricinde yoğun olmadığı görülüyor.

TÜM HARİTALAR İÇİN TIKLAYIN...

KOCA'DAN DİKKAT ÇEKEN YENİ İSTANBUL-BURSA AÇIKLAMASI

Bakan Koca, son olarak dün akşam saatlerinde İstanbul'da gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda, İstanbul'da vaka artışına dikkat çekerken, İstanbul'a en fazla günlük gidiş gelişlerin fazla olduğu şehirlerden birisi olan Bursa'daki vaka artışının yüzde 84 olduğunu belirtti. bursahakimiyet.com.tr'den alınmıştır.

GEÇEN HAFTA BAKAN KOCA BURSA'DAN UYARI YAPMIŞTI

Güney Marmara'daki koronavirüs salgınında yaşanan gelişmeleri incelemek geçtiğimiz hafta için Bursa'ya gelerek incelemelerde bulunan Sağlık Bakan Fahrettin Koca da vaziyetin ciddiyetine dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. 3 milyonu aşkın nüfusuyla Bursa'nın, Covid-19'a karşı verilen mücadelenin merkezlerinden biri olduğuna değinen Bakan Koca, "Bursa şu an salgının başından bu yana en kritik günlerini yaşıyor. Eylül ayının ortalarına kıyasla günlük vaka sayısı yaklaşık 3 kat artmıştır' açıklamasında bulunmuştu.

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

Geçtiğimiz hafta içerisinde 2019 yılının Aralık ayında Bursa İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı'nın yerine Balıkesir İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Fevzi Yavuzyılmaz atanmıştı. bursahakimiyet.com.tr'den alınmıştır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.