Hava Durumu

Bursa merkezli dev FETÖ operasyonunda 22 tutuklama

Bursa merkezli 16 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 25 kişiden 22'si tutuklandı. Soruşturmada tutuklu sayısı 32'ye yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2016 01:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2016 01:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa merkezli dev FETÖ operasyonunda 22 tutuklama
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma doğrultusunda 16 ilde gözaltına alınan 60 şüpheliden 25'i daha adliyeye sevk edildi.

Aralarında örgüte bağlı olan ve daha önce kapatılan bir şirketin ortakları eğitim kurumlarının müdürleri ve müdür yardımcılarının da bulunduğu şüpheliler, savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

Zanlılardan 22'si tutuklanarak cezaevine gönderildi, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma çerçevesinde, 28 Haziran'da kayyum atanan, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile faaliyetleri sonlandırılan ve Bursa'da bünyesinde 16 eğitim kurumu bulunan Silm Eğitim Tesisleri İşletme Ticaret AŞ'den şirket ortağı, eğitim kurumlarının müdür ve müdür yardımcılarının da aralarında olduğu 121 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Bursa, İstanbul, Uşak, Kocaeli, Sakarya, Isparta, Şırnak, Ankara, Manisa, Tekirdağ, Antalya, Ordu, Samsun, Konya, Balıkesir ve Erzurum'da belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 60 kişi gözaltına alınmıştı. Daha önce adliyeye sevk edilen 28 şüpheliden 10'u tutuklanmış, 18'i adli kontrol şartıyla salıverilmişti. Diğer 7 zanlının gözaltı işlemleri ise sürüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.