Hava Durumu

Bursa metrosunda tehdit ve hakaret davasına flaş karar

Bursa'da, metroda kulaklıkla müzik dinleyen 20 yaşındaki Enes T.'ye müziğin sesini kısmadığı gerekçesi ile sataşan ve kendisine tepki gösteren 25 yaşındaki Deniz K.'ya hakaret, küfür ve tehdit ettiği öne sürülen Mehmet A.'nın yargılanmasına devam edildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2017 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2017 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa metrosunda tehdit ve hakaret davasına flaş karar

Bursa'da kent içi ulaşımı sağlayan Bursaray'da geçen eylül ayında metroya binen Mehmet A., iddiaya göre yanında oturan ve cep telefonundan kulaklıkla müzik dinleyen Enes T.'ye, müziğin sesini kısmasını istedi. Enes T.'nin, "Neden beni rahatsız ediyorsun" sözüne de tepki gösteren Mehmet A., iddiaya göre gence küfür ve hakaret etti. Bu kez kendisini uyaran Deniz K.'ya tepki gösteren Mehmet A., İstanbul'da şortu giydiği için halk otobüsünde Abdullah Çakıroğlu'nun tekmeli saldırısına uğrayan hemşire Ayşegül Terzi'yi hatırlatarak "Şortlu kadının başına gelenleri biliyorsunuz. Senin başına gelebilir" diye bağırdı ve peş peşe hakaretler yağdırdı.

Deniz K.'nin şikayeti üzerine polis Mehmet A. ile tartıştığı gencin kimlik bilgisi ve adreslerine ulaştı. Gözaltına alınan Mehmet A., tartıştıklarını ancak hakaret etmediğini ileri sürdü ve serbest bırakıldı.

Hakkında Bursa 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'hakaret' suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istemile dava açılan Mehmet A.'nın yargılamasına devam edildi. Deniz K.'nın, bu olaydan sonra aldığı telefon tehdidi ile can güvenliğinin bulunmamasını gerekçe göstererek gelmediği duruşmada tutuksuz sanık ile taraftarların avukatları ile şikayetini geri alan Enes T. ve tanıklar hazır bulundu. Duruşmada şikayetini geri aldığını tekrarlayan Enes T., "Nilüfer istasyonundan metroya bindim. Sanık beni kulaklıkla yüksek sesle müzik dinliyorum diye eli ile işaret etti. Bende sesini kıstım. Hakaretvari söz söyledi. Ancak, bana söylediğinden emin değilim. Sonrada metrodan indim" dedi.

Tanıkların dinlenmesi ile devam eden duruşma eksik evrakların beklenmesi ve gelmeyen bir tanığın dinlenmesi için duruşma ertelendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.