Hava Durumu

Bursa Nilüfer ile yeşilleniyor

Nilüfer Belediyesi, 'Yeniden yeşil Bursa' sloganıyla şehri yeşillendirmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2018 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2018 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Nilüfer ile yeşilleniyor

Nilüfer Belediyesi ile Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Bursa Şubesi iş birliğiyle 50 adet fidan toprakla buluştu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve üyelerin katıldığı törende, Yüzüncüyıl Mahallesi Hakan Sepetçi Caddesi üzerinde bulunan alana sedir, çam, akasya ve akçaağaç fidanları dikildi.

Nilüfer Belediyesi olarak bu yıl yaklaşık 30 bin fidanı toprakla buluşturduklarını vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, bunun yanında vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtıldığını, dernekler, sivil toplum kuruluşları ve rotary kulüpleriyle birlikte de birçok alana fidan diktiklerini belirtti.
Yeşil Bursa denilince artık akla Nilüfer'in geldiğinin altını çizen Başkan Mustafa Bozbey, "1970'li yıllardan sonra maalesef yeşil Bursa'yı kaybettik. Nilüfer Belediyesi olarak yıllardır, Yeşil Bursa'yı Nilüfer'de oluşturmaya çalışan bir anlayışı ortaya koyduk. Yeniden yeşil Bursa' hedefiyle ağaçlandırma çalışmalarımız, 1999 yılından bu güne devam ediyor. Bu hedefimizi büyük ölçüde başardığımıza inanıyorum. Eksiğimiz elbette ki var, ancak ağaçlandırılacak daha çok alanımız var. Buraları da ağaçlandırmaya devam edeceğiz. Nilüferliler'den tek isteğimiz, bu alanları sahiplenmeleri ve korumaları. İnanıyorum ki bundan 10 yıl sonra, Nilüfer'de her yer yemyeşil olacak. Bu alanlar, ağaçların büyüdüğü ve altında insanlarımızın güzel vakit geçireceği yerler olacak. Destek veren Nilüferliler'e, Bursalılara gönülden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.