Hava Durumu

Bursa'nın Bakacak mevkiinde bulunan çay ocağına ilişkin açıklama geldi!

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü, Bursa Bakacak mevkiinde bulunan çay ocağı işletmecisine ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Yapılan denetimlerde söz konusu yerin "iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatının" olmadığının tespit edilmiştir" ifadeleri kullanıldı. Öte yandan söz konusu işletmeyle ilgili Milli Parklar'ın kamu davası açacağı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2020 23:41
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2020 23:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın Bakacak mevkiinde bulunan çay ocağına ilişkin açıklama geldi!

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü, Bursa Bakacak mevkiinde bulunan çay ocağı işletmecisine ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "Yapılan denetimlerde söz konusu yerin "iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatının" olmadığının tespit edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamada "Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü Uludağ Milli Parkı sorumluluk alanında Bakacak mevkiinde bulunan çay ocağı ve dürbün işletmeciliği işi kapsamında 4 m2 alan 2. Bölge Müdürlüğümüzce Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ihale edilmiş, Bursa Büyükşehir Belediyesi ise aynı yeri Fikret Güven isimli şahsa 3 yıllığına kiralamıştır.

Yapılan denetimlerde söz konusu yerin "iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatının" olmadığının tespit edilmesi üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesine mevcut durum yazılı olarak bildirilmiş, aynı zamanda ilgili şahsın Vergi kaydının olmadığı da tespit edilmiş, bununla ilgili yasal işlemlerin başlatılması ilgili vergi dairesinden talep edilmiştir.

Sözleşmeye aykırı bulunan eksiklikler üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesince ilgilinin sözleşmesi iptal edilmiş 13.08.2020 tarihinde adı geçen şahsa "Tahliye Tebligatı" yapılmıştır" denildi.

MİLLİ PARKLAR KAMU DAVASI AÇIYOR!

Söz konusu işletmeyle ilgili Milli Parklar'ın kamu davası açacağı öğrenildi.

Yapılan açıklamada "Söz konusu şahsın sosyal medya üzerinden kurumumuz ve görevlileri ile ilgili yapmış olduğu gerçek dışı suçlamalara ait yayınlar ve paylaşımlar derlenerek Bölge Müdürlüğümüzce Kamu Davası açılmıştır" ifadeleri de kullanıldı.

Öte yandan söz konusu çay ocağının yerinin Büyükşehir Belediyesi'ne ait olmadığı öğrenildi. Milli Parklar'ın yeri Büyükşehir'e, Büyükşehir'in de çay ocağına kiraladığı ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.