Hava Durumu

Bursa'nın bıçakları marka olacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa bıçaklarının marka olması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Altepe, 'Bıçakçılık Müzesi'nin hazırlıklarının da hızla devam ettiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2017 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2017 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın bıçakları marka olacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Bıçakçılar Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Bursa'nın en önemli el sanatlarından birinin bıçakçılık olduğunu söyleyen Başkan Altepe, "Bıçakçılarla gurur duyuyoruz. Bursa'nın sembollerinden biri olan bıçakçılığı yaşatmayı hedefliyoruz. El sanatlarımızdan bıçakçılıkla ilgili müzeyi kentimize kazandırıyoruz, çalışmalarımız devam ediyor" dedi.


Başkan Altepe, baba mesleği olan bıçakçılığa çocukluğundan beri büyük değer verdiğini ifade ederek, "Bursa bıçağının adı duyurulmalı. Bursa'ya has bıçaklar yapılmalı, ürünler çoğaltılmalı. Bıçakçılık, Bursa'nın prestiji ve markası. Bursa bıçakları da marka olmalı, şehrimize gelen yerli ve yabancı turistler tarafından aranılan ürünler olmalı" diye konuştu.


Başkan Altepe, Bıçakçılık Müzesi'nin, bıçakçılık sanatının yaşatılması ve tanıtımı açısından da Bursa'ya büyük katkı sağlayacağını söyledi. Bursa Bıçakçılar Derneği üyeleri de bıçakçılık sanatına ilgisi ve destekleri nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür ederek, el yapımı özel bıçağı hediye etti. Başkan Altepe, misafirlerine Yeşil Türbe çinisi verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.