Hava Durumu

Bursa'nın bu ilçesinde oturanlar dikkat!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ercan Özel, Yenişehir’de sağlığa zararlı olan içme sularının çocuk ve hastaları yataklara düşürdüğünü, bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2015 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2015 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın bu ilçesinde oturanlar dikkat!
Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ercan Özel, son bir ay boyunca Yenişehir’deki içme suyunun halk sağlığına zararlı olduğunu, yaklaşık 35 gün önceki Bursa Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün, Yenişehir içme suyunun insani tüketim amaçlı kullanımının uygun olmadığı raporu sonrasında başlayan ishal, yüksek ateş ve karın ağrısı şikayetleri, bağışıklık sistemi gelişmeyen ya da zayıflayan yüzlerce çocuk ve yaşlının yataklara düşürdüğünü söyledi.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Konuyu Yenişehir Belediye Meclisi toplantısında dile getirdiklerini ifade eden Ercan Özel, “Ama maalesef yaptığımız tüm bu girişimler sonucunda Belediye Başkanımız Yenişehir suyunda bir sorun olmadığını meclis toplantısında defaatle dile getirmiştir. Yine bazı basın yayın organlarında Yenişehir içme suyunun sağlıklı olduğu içilebilir olduğuna dair haberler yapılmış ve halkımız yanıltılmıştır.

Hasta yakınlarının yoğun talepleri üzerine konuyu yargıya taşıdık. Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiğimiz suç duyurusunda konunun sorumlularının bulunmasına ve varsa ihmali olanların cezalandırılması konusunda şikayette bulunduk” diye konuştu.

YENİŞEHİR’DE TEMİZ SU KUYRUĞU

BUSKİ'ye ait 10 adet büyük su tankerinin Yenişehir mahallelerinde temiz su dağıtımı yaptığını hatırlatan Özel, “Su tankerlerindeki görevliler Yenişehir suyunun mikroplu olmasından dolayı Bursa’dan geldiklerini ve istedikleri kadar su doldurabileceklerini vatandaşlara söylüyorlardı.

Yenişehir halkı da ellerine geçirdikleri pet şişelere temiz su doldurarak evlerine taşıdı. Tankerlerin arkasında uzun kuyruklar oluştu. Yenişehir halkına dağıtılan bu temiz su ilçemizde içme suyu ile ilgili ciddi bir sıkıntı olduğunu bizlere tekrar kanıtlamış oldu. BUSKİ daha ne kadar ilçeye temiz su takviyesi yapacağı meçhul. Bu sıkıntıların en kısa sürede sona erdirilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.