Hava Durumu

Bursa'nın geleceği çocukların ellerinde yükseliyor

Yıldırım Çocuk Meclisi üyeleriyle bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, hizmete geçirdikleri tüm projelerindeki referansların temelinde geleceğin teminatı çocukların olduğu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2017 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2017 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın geleceği çocukların ellerinde yükseliyor

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen Yıldırım Çocuk Meclisi'nin Ekim ayı toplantısında üyelerle bir araya geldi. Meclis toplantısında konuşma yapan Başkan İsmail Hakkı Edebali, gerçekleştirilen meclisin Yıldırım'a hayırlı olmasını temenni ederek, "Çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Bütün çalışmalarımızda geleceğimizi inşa etme adına referans noktamız genç neslimizdir. Yıldırım'ı birlikte yönetmek adına çalışmalarını yürüten bu meclisimiz hayata geçirdiğimiz projelerde yanımızda olarak bize ayrı bir güç veriyor" dedi. Yönetim anlayışlarının temelinin ilçeyi Yıldırımlılar ile birlikte yönetmek olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin düşünceleri bizim için önemlidir. Bu mecliste alınan kararlar ve öneriler Yıldırım Belediyesi Meclisi'ne aktarılıyor. Sizleri önemsiyoruz, fikirlerinize değer veriyoruz" diye konuştu.

Yıldırım Belediyesi'nin öncelikli hizmet grupları arasında yer alan çocuklara yönelik bir çok projeyi hayata geçirdiklerini de hatırlatan Başkan İsmail Hakkı Edebali, göreve gelir gelmez kurdukları Çocuk Masası ile Yıldırım'daki çocukların her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Yıldırım'ın genç nüfus potansiyelini iyi kullanmak adına Çocuk Masası'nın önemine değinen Başkan Edebali, "Bizlere ulaşan evlatlarımızın her konuda yardımcısı olarak, kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlıyoruz. Mahallelerinde, okullarında günlük hayatın daha kolaylaşması amacıyla ortaya koydukları fikir ve önerilerini önemseyerek anında isteklerini yerine getiriyoruz" diye konuştu.

Sağlıklı, milli ve manevi değerleri özümsemiş, hayatın her alanında donanımlı nesiller yetişmesine katkı sağlamanın öncelikli hedefleri arasında yer aldığını aktaran Başkan Edebali, "Yavrularımızın kötü alışkanlıklardan uzak yaşayacağı Yıldırım'ı el birliği ile oluşturuyoruz. Yarınlarımızın sahibi çocuklarımızın sevgiyle büyümeleri tek arzumuz. Biz de çocuklarımızın sosyal, kültürel ve sportif anlamda iyi yetişmeleri adına var gücümüzle çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Sağlıklı ve mutlu nesiller yetiştirerek ülkenin geleceğini inşa etmek amacında olduklarını da vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Yarınlarımızın sahibi çocuklarımızın sevgiyle büyümeleri tek arzumuz. Biz de çocuklarımızın sosyal, kültürel ve sportif anlamda iyi yetişmeleri adına var gücümüzle çalışıyoruz. Ne hizmet üretirsek üretelim, iyi yetişmiş bir nesil olmazsa sürdürebilir bir başarı kazanmış sayılmayız. Sahnelediğimiz oyunlarla ayda 10 bin çocuğumuzu tiyatro ile buluşturuyoruz. Ücretsiz oyunlar sergilediğimiz Adile Naşit Tiyatromuzu pazar günleri çocuklarımızın ikinci evi haline getirdik. Yine spor okullarımızda çocuklarımıza yaz kış demeden spor yapma imkanı sunduk. Geziler düzenleyerek aidiyet duygusuyla yetişmelerini ve yaşadıkları şehri tanımalarını sağlıyoruz. Öğrencilerimize kırtasiye ve kitap desteğinde bulunuyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza destek olmak için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağız" şeklinde görüşlerini belirtti.

Toplumsal kalkınma gerçekleştirme yolunda ülke olarak en önemli avantajın genç nüfus sayısı olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Genç nüfus potansiyelimizi ne kadar verimli kullanırsak yarınlara o kadar emin bir şekilde bakabiliriz. Günümüz dünyasında internete bağımlılığı bırakarak seyirci değil aktör konumuna gelmemiz lazım. Güçlü toplum yapımızı muhafaza etmek adına hayatı ilimle, irfanla, hakikatle, kültürümüzle ve değerlerimizle okuyabilen nesiller oluşturmamız gerekiyor. Çünkü bugün, yarına, dünle beslenerek yol alır. Geçmişini iyi bilen, değerlerine sahip çıkan ancak müspet ilimlerden vazgeçmeyen bir kuşak ortaya çıkarmalıyız" diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından Başkan Edebali, Yıldırım Çocuk Meclisi Başkanlık görevini Ahmet Yetişgin'den devralan yeni başkan Ahmet Aykut Aksu'yu kutlayarak meclis üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.